Ga naar Content

HV Volendam wil met nieuwe trainer graag verrassen: "Serieus weerstand bieden"

Voorafgaand aan het nieuwe handbalseizoen is het altijd weer de vraag hoe de vier Noord-Hollandse damesploegen in de eredivisie uit de zomerstop zijn gekomen. Welke mutaties hebben er plaatsgevonden en wat zijn de doelstellingen? Vandaag aandacht voor HV Volendam.

Zsigmond Makay hoopt de grotere ploegen serieus weerstand te kunnen bieden - NH Sport

Bij Volendam staat dit jaar een nieuwe trainer aan het roer. Zsigmond Makay is overgekomen van promovendus Velo en is in het vissersdorp de opvolger van Serge Ter Horst. De nieuwe ervaren Hongaarse trainer moet van de Volendamse vrouwenploeg een stabiele eredivisionist maken.

Enthousiast

"Ik had gelijk een goed gesprek met Volendam. Ik heb tot nu toe het gevoel dat het er hier veel professioneler aan toe gaat dan bij mijn vorige team. Het handbal is hier aanzienlijk sneller en iedereen is enthousiast", aldus Makay over zijn overgang van het Wateringse Velo naar Volendam. 

"Het handbal is hier aanzienlijk sneller"

HV Volendam-trainer Zsigmond Makay

"Natuurlijk willen wij zo hoog mogelijk eindigen met Volendam. Ik ben nu vier weken bezig met het team en we hebben twee oefenwedstrijden gespeeld", vertelt Makay. "De competitie begint al over een week. Wij zijn absoluut nog niet ver genoeg, maar ik heb er alle vertrouwen in dat wij serieuze weerstand kunnen gaan bieden."

Tekst gaat verder onder de video. 

Zsigmond Makay over zijn keuze voor HV Volendam - NH Sport

Een grote aderlating voor de ploeg van Makay is het vertrek van Pien van der Geest. De in Beverwijk geboren rechteropbouw verkast naar provinciegenoot VZV uit 't Veld. "Dat kan allemaal best. Ik kende haar niet. Dus dat zegt mij niets", zegt Makay gekscherend over het vertrek van Van der Geest. "Ik probeer altijd tegen mijn speelsters te zeggen dat het niet uit maakt wie er tegenover je staat. Je moet uitgaan van je eigen kracht. Niet kijken naar de tegenstander."

Het nieuwe seizoen voor Makay en HV Volendam begint op zaterdag 3 september met een uitwedstrijd tegen DSVD uit Deurningen.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke zondag van 17.00-19.00 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Kijk elke vrijdag om 17.10 uur op tv naar onze voetbal talkshow de Aftrap
  • NH Sport keert maandag 29 augustus om 17.10 uur weer terug op tv
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52