Ga naar Content

HFC start met winst in de 2e divisie en oorwassing voor Jong FC Volendam

Het voetbalseizoen in de tweede divisie is ook begonnen. Koninklijke HFC versloeg in eigen huis Spakenburg met 2-1. Met dezelfde cijfers verloor AFC op bezoek bij De Treffers en Jong FC Volendam had niks te vertellen tegen regerend kampioen vv Katwijk (7-0).

Doelman van Jong FC Volendam Barry Lauwers ziet dat de bal in het doel rolt - Foto: Orange Pictures

Koninklijke HFC eindigde vorig seizoen als derde en behoort ook dit seizoen weer tot één van de topploegen in de hoogste amateurklasse. Dankzij twee treffers van Sietse Brandsma pakken de Haarlemmers de eerste drie punten van het seizoen. Voor Spakenburg scoorde Floris van der Linden vlak voor tijd nog tegen. De aanvaller speelde in het verleden nog voor Telstar.

Oorwassing

Jong FC Volendam kende een minder gelukkig begin van de competitie. Al is vv Katwijk uit op papier de moeilijkste wedstrijd van het seizoen. De ploeg van Telstar assistent-trainer Anthony Correia veroverde vorig seizoen overtuigend de landstitel bij de amateurs. Binnen het half uur keken de palingboeren al tegen een 3-0 achterstand aan. 

Niet alleen verlies voor Jong FC Volendam dat gold ook voor AFC. De Amsterdammers met de zomerse aanwinst Kevin Visser in de basis verloor in Groesbeek van De Treffers met 2-1.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke zondag van 17.00-19.00 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Kijk elke vrijdag om 17.10 uur op tv naar onze voetbal talkshow de Aftrap
  • NH Sport keert maandag 29 augustus om 17.10 uur weer terug op tv
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52