Ga naar Content

In vorm verkerende Dani de Wit weer belangrijk voor swingend AZ: "Lijn doortrekken"

Het was alweer zijn vierde treffer dit seizoen in Europa. Dani de Wit zette AZ tegen Gil Vicente op voorsprong. Daarna scoorde AZ nog drie keer en lijkt de groepsfase van de Conference League wel heel dichtbij voor de Alkmaarders. "We zijn goed op weg."

Dani de Wit vertelt over zijn treffer tegen Gil Vicente - NH Nieuws

Met de kop zette Dani de Wit AZ halverwege de eerste helft op voorsprong. De ontlading was vervolgens groot bij de aanvallende middenvelder. Normaal gesproken hebben Nederlandse ploegen het vaak lastig tegen Portugese ploegen, maar deze keer gaf AZ eigenlijk niets weg en walste de Alkmaarders in de slotfase over de bezoekers heen.

Vorm

Het doelpunt van De Wit bevestigt de goede vorm bij hem. Vier doelpunten in Europa en één in de competitie geeft aan dat De Wit belangrijk is voor de ploeg van Pascal Jansen. "Het zou lekker zijn als ik deze lijn doortrek."

Tekst loopt door onder de video.

Scorende Dani de Wit over zijn uitstekende vorm - NH Nieuws

"Gekkere dingen"

Door de ruime uitslag kan het volgende week eigenlijk niet meer misgaan in Portugal. De Wit wil waken voor te veel optimisme door te refereren aan de wedstrijd tegen Sparta van twee jaar geleden. Toen stond AZ halverwege met 4-0 voor, maar na negentig minuten stond het 4-4. "Er zijn wel gekkere dingen gebeurd."

Tekst loopt door onder de video.

Dani de Wit over de ruime winst op Gil Vicente - NH Nieuws

Dit weekend is AZ vrij. De KNVB heeft de wedstrijd tegen NEC verplaatst zodat AZ zich in alle rust kan voorbereiden op de return tegen Gil Vicente. Dat duel in Noord-Portugal begint donderdag om 21.00 uur Nederlandse tijd.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke zondag van 17.00-19.00 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Kijk elke vrijdag om 17.10 uur op tv naar onze voetbal talkshow de Aftrap
  • NH Sport keert maandag 29 augustus om 17.10 uur weer terug op tv
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52