Start van hoofdcontent

Bovenkarspel

nl

Politie controleert opvarenden bij het Streekbos, twaalf bekeuringen uitgedeeld

15 augustus 2022, 12.00 uur · Aangepast 4 mei 2023, 16.40 uur · Door NH Nieuws/WEEFF

De politie heeft gisteren langdurig toezicht gehouden op het water bij het Streekbos in Bovenkarspel. Tijdens deze controle deelde de politie twaalf bekeuringen uit en gaf het drie waarschuwingen aan mensen die onder meer te snel voeren.

Twee boten draaien om elkaar heen bij het Streekbos Paviljoen - Foto: NH Nieuws/Maurice Blaauw

Vanwege het warme weer was het gisteren een drukke dag in het Streekbos in Bovenkarspel. En dat betekent ook dat het natuurgebied veel bezoekers met bootjes ontvangt. De laatste weken is er in het Streekbos en op het water bij Enkhuizen steeds meer overlast van hard varende bootjes, die met name door jongeren worden bestuurd.

De politie besloot gisteren om een toezichtronde te houden bij het Streekbos. Tussen 14.00 en 19.00 uur waren zij aanwezig op het water, waar de sfeer volgens de politie over het algemeen goed was.

Toch hebben zij twaalf bekeuringen uitgedeeld en drie mensen een waarschuwing gegeven. Die werden onder meer gegeven voor het te snel varen, of het niet hebben van een geldig vaarbewijs.

Tekst gaat verder.

Politiewoordvoerder Mascha Koning vertelde eerder aan WEEFF/NH Nieuws dat de politie regelmatig controleert op het water, maar benadrukt dat zij pas kunnen ingrijpen als er een melding of aangifte op tafel ligt. Dit gebeurt volgens de woordvoerder zelden. "Als er geen meldingen worden gedaan dan kunnen we er ook niets aan doen."

Bekijk hieronder de reportage die vorige week gemaakt werd over de wateroverlast in het Streekbos: 

Twee bootjes klappen op elkaar bij het Streekbos - NH Nieuws

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke Westfriese nieuwsredactie

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]