Start van hoofdcontent

Noordkop & Texel

nl
V

Den Helder blijvend in trek bij toeristen: "Meer Nederlanders weten ons te vinden"

14 augustus 2022, 08.00 uur · Door Jurgen van den Bos

Het toerisme trekt meer en meer aan in Den Helder. Steeds vaker komen mensen uit eigen land voor een dagje uit naar de kop van Noord-Holland. Dat concludeert City Marketing Den Helder uit een voorzichtige rondgang langs musea en andere attracties in de stad. Hortus Overzee, een 'geheime tuin' in het centrum, stevent af op een recordaantal bezoekers. "Heel positief", zegt voorzitter Pieter Blank van de hortus. "Den Helder is één van de bijzondere plekken van Nederland aan het worden."

NH Nieuws / Jurgen van den Bos

Hortus Overzee bestaat bijna dertig jaar, maar het is nu al een jubeljaar voor de botanische tuin midden in een woonwijk. De tuin heeft namelijk nu al een recordaantal bezoekers. Voorzitter Pieter Blank is trots op: "Het is hard werken geweest tijdens de lockdown door corona. De Nederlander gaat wat meer op vakantie in zijn eigen land, ontdekt dus eigenlijk bijzondere plekken. Ik heb echt het idee dat de hortus hier in Den Helder een van die plekken aan het worden is."

Meer vraag

Het succes van de hortus staat niet op zichzelf. Volgens de stadspromotors van Citymarketing zit Den Helder behoorlijk in de lift bij toeristen. "Wij zijn heel blij dat mensen Den Helder dit jaar steeds beter weten te vinden", vertelt stadspromotor Christiaan Verhoef. "We merken het bij bijvoorbeeld Fort Kijkduin of het Reddingmuseum en natuurlijk ook het Marinemuseum. Er is steeds meer vraag naar van bezoekers buiten de stad."

Tekst gaat door onder de video.

Toerisme Den Helder trekt steeds meer aan - NH Nieuws / Jurgen van den Bos

De groei van het toerisme in de stad is volgens Citymarketing Den Helder van blijvende aard. Verhoef: "Natuurlijk heeft de coronacrisis ervoor gezorgd dat Nederlanders meer in eigen land op vakantie gaan, maar we krijgen ook steeds vaker Italianen en Fransen. Dat is nieuw. Omdat het aantrekt, wordt er ook meer geïnvesteerd door de gemeente om die toeristen hier te houden."

Opmars

Als het aan Citymarketing Den Helder ligt is dit seizoen een mooie opmars voor Sail Den Helder volgend jaar. "Zeker voor de mensen die dit jaar al in Den Helder zijn om de stad te verkennen is het een mooie gelegenheid om hier tijdens Sail Den Helder weer terug te komen", hoopt Christiaan Verhoef.

En dan natuurlijk ook een bezoek inplannen bij Hortus Overzee met onder meer een Japanse tuin, een palmenkas en een Engelse tuin. Dat bezoek kan natuurlijk ook nu al, wat voorzitter Pieter Blank betreft: "Neem waar, geniet. Kijk om te zien, zeg ik wel eens, en luister om te horen. Dat kan nog tot eind oktober, maar ook komende weken in de zomerse sferen is het weelderig weldadig." 

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]