Ga naar Content

Nog geen duidelijkheid over Ihattaren bij Ajax: "Gesprekken lopen nog"

Het is nog niet bekend of Mo Ihattaren weer gaat aansluiten bij Ajax. Ihattaren traint nog steeds individueel en is nog in gesprek met de clubleiding.

Ajax-trainer Alfred Schreuder en Mo Ihattaren - Foto: Pro Shots

"De gesprekken lopen, maar er is nog geen duidelijkheid", vertelt Ajax-trainer Alfred Schreuder.  "Ik ben nog steeds enthousiast over de speler. Wij zitten nu in een ander traject en daarop is het afwachten. Het staat buiten kijf dat het een geweldige speler is."

Volgens De Telegraaf zou de voetballer nauwe contacten hebben met zware criminelen. Veiligheidsexperts vonden het niet veilig om hem naar de club te laten komen en ook daarom ging hij niet mee op trainingskamp naar Oostenrijk. Schreuder geeft aan dat hij niet weet wat er precies aan de hand is rondom Ihattaren.

Tekst loopt door onder video

Ajax-trainer Schreuder over Ihattaren - NH Nieuws

Eerste thuiswedstrijd

Ajax speelt zondag in de Johan Cruijff Arena tegen FC Groningen. Aanvoerder van Ajax Dusan Tadic maakte in 2010 zijn eredivisie-debuut in het shirt van de Groningers. De nieuwe Mexicaanse aanwinst Jorge Sánchez is nog niet van de partij. Zijn werkvergunning moet nog in orde worden gemaakt. De verwachting is dat hij volgende week aansluit.

Verder is de kans groot dat Remko Pasveer op doel staat. "Dat gaan jullie zondag zien. Remko was voor zijn blessure nummer één bij Ajax en dat heeft hij uitstekend gedaan. Hij is nu weer fit en wij zijn tevreden over wat hij ons brengt", aldus Schreuder.

Tekst loopt door onder video

De kans is groot dat Pasveer zondag op doel staat - NH Nieuws

Calvin Bassey is nog geschorst tegen FC Groningen. Spits Brian Brobbey begon vorige week niet in de basis tegen Fortuna Sittard. Het lijkt er nu op dat Brobbey gaat starten. Ajax - FC Groningen begint zondag om 14.30 uur.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke zondag van 17.00-19.00 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Kijk elke vrijdag om 17.10 uur op tv naar onze voetbal talkshow de Aftrap
  • NH Sport keert maandag 29 augustus om 17.10 uur weer terug op tv
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52