Ga naar Content
Noordkop & Texel

'Tot ooit!': Roos en Gabby maken wereldreis met Amerikaanse schoolbus

6 augustus 2022, 08.00 uur · Aangepast 8 augustus 2022, 11.18 uur
Door: Jurgen van den Bos · Foto: NH Nieuws/ Jurgen van den Bos

Waar ze eindigen? Hoe lang? Geen idee? Alles ligt open en ze doen het echt; Roos van Maastricht en Gabby Bandt uit Julianadorp gaan op wereldreis. Moe van alle hectiek en de waan van de dag hebben ze hun baan opgezegd, het huis verkocht en ze hebben inmiddels hun intrek genomen in een Amerikaanse schoolbus. Op weg naar ultieme vrijheid, zeggen ze. Nu of nooit of zoals het achterop de bus staat: If not now, when?

Natuurlijk zitten Gabby en Roos nu nog prima in Breezand, maar ze gaan echt op wereldreis. - NH Nieuws

Groot, geel en glimmend staat de Amerikaanse schoolbus op de camping in Breezand waar Roos en Gabby aan het 'proefdraaien' zijn. Ruim een jaar heeft het ze gekost om de schoolbus om te bouwen tot hun rijdende woonhuis. Alles hebben ze zelf gedaan. "Als we 14 maanden geleden hadden geweten waar we aan begonnen, hadden we het waarschijnlijk niet gedaan", lacht Roos van Maastricht nu het eindelijk klaar is en ze hun intrek in de bus hebben genomen.

Bubble

Het koppel neemt heel bewust afstand van alles wat moet. Gabby Bandt: "We zaten in een bubble, in een rush, in de Randstad waar echt iedereen op zichzelf gefocust is. Vijf, zes dagen werken in de week. We kwamen op een punt dat we ons afvroegen of we dit wilden voortzetten of een traject inslaan met ervaringen die je nooit op een andere manier kan opdoen."

Tekst gaat door onder de foto.

Gabby en Roos hard aan het werk in hun schoolbus - Foto: privefoto

Het motto van de wereldreizigers is 'If not now, when?'. Gabby: "Er zijn duizenden redenen om iets niet te doen. Waarom niet nu? Wij hebben gekeken naar de optie waarom het juist wel moeten doen." Roos vult aan: "We horen heel veel mensen die zeggen: 'Waren wij nog maar jong.' Maar het kan altijd. Mensen zeggen ook dat het zo goed is dat we dit durven. Misschien kunnen we ze inspireren, die het ook willen, maar die stap nog niet durven te zetten."

Volgende week is het zover. Dan verlaat het koppel het vertrouwde Noord-Hollandse landschap voor het avontuur van hun leven. Roos: "Misschien eindigen we wel op een verlaten strand en kom maar langs. Tot ooit!" Voor het geval dat: je kunt ze volgen via hun Instagram-account.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]