Ga naar Content

FC Volendam slaat opnieuw toe en heeft oud-Ajacied Carel Eiting binnen

FC Volendam heeft zich versterkt met Carel Eiting. De 24-jarige middenvelder was transfervrij na zijn vertrek bij het Engelse Huddersfield Town en heeft voor twee seizoenen getekend bij de promovendus. 

Carel Eiting in het shirt van Huddersfield Town - Foto: Pro Shots / SIPA USA

De Amstelvener doorliep de jeugdopleiding van Ajax en leerde daar ook FC Volendam-trainer Wim Jonk kennen. Na 31 duels in het eerste van Ajax vertrok Eiting op huurbasis naar Huddersfield Town. In de zomer van 2021 trok Eiting de deur in Amsterdam achter zich dicht en tekende hij een vierjarig contract bij KRC Genk in België. Dit huwelijk hield niet lang stand en zijn contract werd in januari alweer ontbonden. Huddersfield Town sloeg opnieuw toe en nam Eiting dit keer definitief over. Afgelopen seizoen speelde Eiting, mede door blessures, slecht vijf wedstrijden voor de ploeg die uitkomt op het tweede niveau in Engeland.

Vertrouwen

"Ik heb heel veel zin om voor FC Volendam te spelen", vertelt Eiting op de clubsite van FC Volendam. "Een club met veel ambities en een mooie groeipotentie. Ik heb enorm veel vertrouwen in Wim Jonk en zijn team. Ik denk dat hun filosofie over voetbal perfect bij mij past en weet zeker dat ik mij bij hun verder kan ontwikkelen."

Het nieuwe seizoen voor FC Volendam begint aanstaande zondag met een uitwedstrijd tegen FC Groningen. Aftrap is om 12.15 uur. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • NH Sport keert zondag 7 augustus terug op NH Radio van 17.00-19.00 uur
  • NH Sport is vanaf maandag 29 augustus weer op tv te zien om 17.10 uur 
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52