Ga naar Content

Wespenverdelger Danny heeft het gierend druk: "200 telefoontjes per dag"

Een warm voorjaar en de hoge temperaturen van nu zorgen voor flinke overlast van wespen. De dieren zijn dit jaar vroeg wakker geworden en 'volop gaan produceren'. Wespenverdelger Danny van Steen heeft het zo druk met de bestrijding van de dieren, dat hij niet op vakantie kan. 

Foto: NH Nieuws

Bij het bedrijf waar Danny werkt, komen dagelijks zo'n tweehonderd telefoontjes binnen. Ruim 95 procent daarvan gaat over wespenoverlast. 

"De weersomstandigheden zijn goed, dat zorgt al snel voor overlast. Vanwege het mooie voorjaar zijn de koninginnen namelijk vroeg wakker geworden en gaan produceren. Dat is situatie waar we nu in zitten", vertelt hij op NH Radio

Spouwmuur, helm of schoen 

De dieren nestelen zich volgens de verdelger op de meest uiteenlopende plekken. "In de opening van een spouwmuur of schuurtje bijvoorbeeld. Het is maar net waar de koningin besluit haar nest te beginnen. Dat kan ook een helm of schoen zijn."

Als Danny naar een melding gaat, neemt hij altijd beschermende kleding mee. Hij verdelgt de dieren door middel van een poeder: "Die spuiten we op de invliegopening van een nest. De wespen nemen het poeder dan zelf mee het nest in en dan in het vrij snel bekeken met ze."

Een wespennest diervriendelijk verwijderen is volgens Danny haast niet mogelijk. Hij hoopt dan ook dat mensen proberen te voorkomen dat de dieren zich in of rondom huis kunnen nestelen: "Dat kan door bijvoorbeeld de openingen van een spouwmuur met een rooster af te dekken en kieren bij ramen en kozijnen dicht te maken", tipt hij. 

Lees ook

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.