Ga naar Content

Legen GFT-bakken Haarlemmermeer hele zomer op lager pitje

Door problemen bij Meerlanden moeten inwoners van Haarlemmermeer hun gft-afval een week langer opsparen. De afvalverwerker kan naar eigen zeggen door een personeels- en materiaaltekort chauffeurs niet meer veilig hun werk laten doen. 

Foto: NH Nieuws

Eerder bleek al dat de afvalverwerker steeds vaker in de knel kwam bij het ophalen van het afval. De uitval van drie kapotte voertuigen was volgens woordvoerder Bas Boone destijds de grootste oorzaak. Volgens de woordvoerder hoefde de inwoners van Haarlemmermeer zich geen zorgen te maken. "Het is de bedoeling dat er de komende weken niet meer van de afvalkalender afgeweken wordt", vertelde hij drie weken geleden.

Geduld

Toch wordt nu, bijna een maand later, een beroep op Haarlemmermeers geduld gedaan. "In de zomervakantie zamelen wij uw gft tweewekelijks in plaats van wekelijks in", schrijft Meerlanden op Facebook. 

Drie weken geleden sprak woordvoerder Bas Boone nog niet over een personeelstekort, maar daar komt de organisatie nu op terug: "Het nationale personeelstekort heeft inmiddels ook Meerlanden bereikt, een hoog ziekteverzuim en oplopende coronabesmettingen spelen daarin een belangrijke rol."

"Inmiddels vinden wij het voor onze chauffeurs, en daarmee ook de inwoners, niet meer veilig genoeg"

Meerlanden
De organisatie vervolgt: "Het wereldwijde chips- en grondstoffentekort leidt er bij ons ook toe dat het nodige onderhoud aan de wagens vertraging oploopt. Inmiddels vinden wij het voor onze chauffeurs, en daarmee ook de inwoners van de Haarlemmermeer, niet meer veilig genoeg. Onze vakmensen moeten tijdens het werk scherp zijn en met veilig materieel in uw woonwijk kunnen opereren."

Vloedgolf aan klachten

Meerlanden kreeg de afgelopen weken een vloedgolf aan klachten binnen via sociale media. En ook met dit bericht kan de afvalverwerker op weinig steun rekenen. "Slappe hap", klaagt een inwoner. Ook wordt er meerdere keren gevraagd om compensatie of verlaging van de afvalstoffenheffing. 

Op laatstgenoemde suggesties komt de gemeente morgen terug.

 

Lees ook

Nieuws uit Haarlemmermeer 

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlemmermeer. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

💡 Stuur ons jouw nieuwstips naar [email protected]

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via https://www.nhnieuws.nl/haarlemmermeer

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]