Start van hoofdcontent

Haarlemmermeer

NL
V

Waarom volle vuilnisbakken in Haarlemmermeer soms dagen langs de weg staan

20 juni 2022, 16.00 uur · Aangepast 20 juni 2022, 16.31 uur · Door Niels van Steijn

Door het uitvallen van een aantal voertuigen van afvalbedrijf Meerlanden is het bedrijf de afgelopen weken meerdere keren in de knel gekomen bij het ophalen van het huishoudelijk afval. Dat laat een woordvoerder weten.

Meerlanden

Meerlanden is verantwoordelijk voor de afvalinzameling in acht gemeenten, waaronder Haarlemmermeer. Maar de afgelopen weken regende het klachten op social media over afvalbakken die dagenlang aan de weg stonden zonder geleegd te zijn. 

Uitgevallen voertuigen

Volgens woordvoerder Bas Boone wisselt het per dag waar de afvalbakken niet op tijd worden opgehaald. Hij vertelt dat de uitval van drie kapotte voertuigen de grootste oorzaak is: "Die staan in de garage en ter vervanging hebben wij andere wagens moeten huren. Maar op die wagens zijn méér mensen nodig en kan er in verband met de ARBO-norm minder worden opgehaald."

Quote

"Dan moeten de chauffeurs dat op de dag erna inhalen, waardoor wij aan het einde van de dag weer tijd tekort komen voor een andere wijk"

Bas boone, woordvoerder Meerlanden

Hij geeft als voorbeeld dat een bepaalde wijk niet kan worden afgemaakt op een dag: "Dan moeten de chauffeurs dat op de dag erna inhalen, waardoor wij aan het einde van de dag weer tijd tekort komen voor een andere wijk."

Daarnaast schiet de reparatie van de andere voertuigen ook niet op. Door schaarste van onderdelen moet de organisatie langer wachten op materiaal.

Geduld en begrip

Volgens Boone is het de bedoeling dat er de komende weken niet meer van de afvalkalender afgeweken wordt, maar het zou volgens hem nog wel kunnen gebeuren dat vuilcontainers met huishoudelijk afval wat langer aan de weg staan. Hij vraagt inwoners van desbetreffende gemeente dan ook om wat geduld en begrip voor de situatie. "Wij vragen mensen de bakken in ieder geval voor 7.30 aan de weg te zetten. Mocht het die dag niet lukken om hem te legen, vragen wij om de bak aan de weg te laten staan. Dan komen we de dag erna", aldus Boone.

Toch komt het nog voor dat vuilnisbakken dagenlang aan de weg staan. Volgens Bas zijn dat uitzonderingen en worden die geleegd zodra er ruimte over is. "Er bleken wat straten of hofjes over het hoofd gezien en er zijn bakken te laat aan de weg gezet."

Nieuws uit Haarlemmermeer 

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlemmermeer. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

💡 Stuur ons jouw nieuwstips naar [email protected]

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via https://www.nhnieuws.nl/haarlemmermeer

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]