Ga naar Content

Tientallen boeren in tractoren verzamelen zich bij het Mediapark in Hilversum

Waar een groep boeren vanavond de A9 richting Amsterdam blokkeerden, staat de nieuwe groep in Hilversum alweer klaar. Deze keer komen de boeren uit Eemland vandaan om te protesteren. Ook is er politie aanwezig.

Foto: Caspar Huurdeman Fotografie Baarn

Al de hele dag door blokkeren groepen boeren op verschillende plaatsen door de provincie wegen. Ze vragen op deze manier aandacht voor de stikstofproblematiek. In Alkmaar werden er al drie personen aangehouden, omdat ze hun tractoren niet aan de kant wilde zetten en omdat de aanwijzingen van de politie niet zouden zijn opgevolgd. 

Mediapark

En het lijkt erop dat de protesten van de boeren deze dag nog niet aan een einde zijn gekomen. Want de nieuwe groep heeft zich nu in groten getale - volgens een boer van het protest zijn het er 45 - rond het Mediapark in Hilversum verzameld. Volgens nieuwsfotograaf Caspar Huurdeman stonden er bij aankomst al een stuk of tien politieagenten te wachten.

Ter plaatse vertelt Huurdeman dat de boeren nu allemaal voor het gebouw van de NOS staan. "Ze zijn hier in gesprek met elkaar en met de politie. Maar ze staan hier in alle rust en er is geen agressie." De sfeer zou dan ook gemoedelijk zijn. "Er lopen ook boerenkinderen rond", vertelt hij aan NH Nieuws. 

"Het gaat hier rustig en zonder problemen, maar je merkt dat wanneer je echt een gesprek aangaat, de boeren boos zijn"

caspar huurdeman, nieuwsfotograaf

Met borden en spandoeken op de tractoren proberen zij een boodschap over te brengen. Ondanks dat er niet echt een protest gaande is op dit moment, lopen de emoties wel hoog op. "Het gaat hier rustig en zonder problemen, maar je merkt dat wanneer je echt een gesprek aangaat, de boeren boos zijn."

Een boer laat weten nog niet te weten hoe lang ze zullen blijven staan. Maar er 'zullen geen gekke dingen' meer gebeuren, aldus Huurdeman. 

"We blijven aanwezig, tot dat we vanuit de gemeente te horen krijgen wat het beleid is dat wij navolgen"

woordvoerster politie Midden-Nederland
Een woordvoerster van politie Midden-Nederland laat weten dat de politie inderdaad in gesprek is met de boeren. Er zijn nog geen arrestaties verricht. "We blijven aanwezig, tot dat we vanuit de gemeente te horen krijgen wat het beleid is dat wij navolgen." Ook laat de woordvoerster weten dat het nog niet bekend is, hoe de politieagenten op de hoogte waren van het protest. Zij stonden namelijk al op locatie, voordat de boeren arriveerden. 

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.