Start van hoofdcontent

ALKMAAR

nl

Eerst had ze 30 epileptische aanvallen per dag, nu maakt Fiona theater over haar ellende

15 juni 2022, 10.00 uur · Door Arend de Geus

Het leven gaat niet onopgemerkt aan de 29-jarige Fiona Doornbos voorbij. Ze krijgt al vroeg in haar leven met tegenslag en geweld te maken en zonder dat ze daar invloed op heeft, trekken haar lichaam en geest aan de noodrem: ze krijgt epileptische aanvallen die haar op enig moment zelfs alle functioneren onmogelijk maken.

Fiona tijdens de opnames van Strijders - Foto: Melle Bos

Het dieptepunt bereikt ze als ze niet eens meer uit bed komt, vanwege het gevaar dat ze komt te vallen. Wanneer ze uiteindelijk een hulphond krijgt, krabbelt ze langzaam op en ziet weer zin in het leven. Nu werkt ze bij de GGZ als ervaringsdeskundige én treedt ze met haar eigen voorstelling op in het theater. Ze hoopt dat ze ook daar mensen kan bereiken en helpen.

Fiona is een van onze 'Strijders': inspirerende Noord-Hollanders, die hun ervaringen hebben omgezet naar een positieve bijdrage aan de maatschappij. Met deze serie geven wij deze strijders een platform om dat verhaal te laten horen.

Bij zich heeft ze haar hulphond Puk. Als die niet in haar leven was gekomen, had ze niet hier in Ru Paré in Amsterdam Nieuw-West gestaan. Maar ze is er en ze vertelt ons haar verhaal.

Fiona tijdens de opnames van Strijders - Foto: Melle Bos

'Strijders' is ook te luisteren als podcast. Abonneer je op de serie via je favoriete podcast-aanbieder.

Luister de aflevering met Fiona hieronder.

In het programma Strijders vertellen inspirerende Noord-Hollanders hun verhaal. Stuk voor stuk proberen zij op hun eigen manier de wereld net iets mooier te maken.

Strijders wordt uitgezonden op het TV-kanaal van NH Nieuws en via onze website. Ook zijn de verhalen te beluisteren als podcast. Abonneer je daarop via je favoriete podcastkanaal. Hier vind je een overzicht van alle Strijders.