Ga naar Content

Op en naast het veld werk aan de winkel voor kersverse promovendus OFC

OFC is gepromoveerd naar de tweede divisie. De ploeg won gisteren met 3-0 van Quick en zag concurrent Hercules gelijkspelen. De promotie betekent niet alleen feest, want de selectie van de Oostzaners moet versterkt worden en ook aan de accommodatie moet een hoop gebeuren. 

OFC promoveert naar de tweede divisie - Foto: Martin Cloose / Orange Pictures).

"Een bizarre dag. Ik had wel verwacht dat wij zouden winnen, maar niet wat er op het andere veld zou gebeuren", aldus trainer Pieter Mulders.

OFC pakte de titel doordat Hercules met 3-3 gelijkspeelde tegen ADO'20. De Heemskerkse ploeg maakte in blessuretijd de gelijkmaker. "Ik heb Roy van der Mije (trainer ADO '20, red.) natuurlijk een berichtje gestuurd en hem bedankt voor zijn sportieve plicht", laat Mulders weten.

"Er moet versterking bij en ik heb al wat spelers op het oog"

ofc-trainer pieter mulders

Werk aan de winkel

Nu duidelijk is dat de Zaankanters komend seizoen in de tweede divisie gaan spelen is het voor Mulders ook makkelijker om spelers aan te trekken. "Er moet versterking komen en ik heb al wat spelers op het oog. Ik heb al een aantal berichten gehad van spelers die zich aanbieden." Donderdag sluit OFC het seizoen af met de selectie. Dan kan de OFC-trainer ook meer zeggen over welke spelers gaan vertrekken.

Verouderde accommodatie

Nu de promotie een feit is, moet er ook veel gebeuren aan de accommodatie. De KNVB stelt strengere eisen aan de clubs die in de tweede divisie spelen. Zo liggen de kleedkamers nu op behoorlijke afstand van het hoofdveld, wat volgens de richtlijnen van de voetbalbond niet kan. Ook het hoofdveld is aan vervanging toe.

OFC speelt dus komend seizoen in de tweede divisie. Daar komen ze het Amsterdamse AFC en Koninklijke HFC uit Haarlem tegen. De Amsterdammers eindigden als zesde en de Haarlemmers werden derde. Of Jong Volendam ook op het hoogste amateurniveau speelt komend seizoen is nog niet bekend. Deze week speelt de ploeg van Kiki Musampa een tweeluik tegen Jong Almere City FC en zal beslist worden welke beloftenploeg in de tweede divisie zal spelen.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • NH Sport keert zondag 7 augustus terug op NH Radio van 17.00-19.00 uur
  • Op tv zie je vanaf maandag 6 juni om 17.10 uur de zesdelige serie De Schoonheid van de Sport 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]