Ga naar Content

Doorgewinterde Nadine Visser past zich aan: "Liever minder intensief dan doorbeuken"

Voor het eerst sinds maart liep Nadine Visser tijdens de FBK Games in Hengelo weer een wedstrijd. De 27-jarige hordeloopster liep tijdens de NK indoor begin maart voor de tweede keer een scheurtje in haar hamstring op. "Dat gebeurde natuurlijk op een klote moment", zegt Visser na haar rentree.

Nadine Visser: "Ik word onzeker als m'n hamstring begint te zeuren" - NH Sport / Stephan Brandhorst

Visser gold als één van de favorieten om op de WK indoor voor een medaille te gaan. In plaats van een podium in Belgrado stond Visser een revalidatie te wachten en kon ze zich opmaken voor het outdoorseizoen. In Oordegem (België) zou ze voor het eerst weer een wedstrijd lopen, maar dat plan liep anders.

Lichte klachten gooiden roet in het eten. "Als mijn hamstring gaat zeuren, dan word ik onzeker. Zodra dat weg is, heb ik wel vertrouwen", zegt Visser, die beter naar haar lichaam gaat luisteren. Inmiddels kent ze de kneepjes van het vak en zal ze soms op trainingen wat rustiger aan te doen om haar hamstring rust te gunnen.

"Als het niet goed voelt, dan loop ik niet."

hordeloopster nadine visser

De Europees kampioen van 2021 heeft zichzelf daarnaast voorgenomen om geen risico meer te nemen voor dergelijke wedstrijden. "Nu ik hem twee keer heb gescheurd, blijft mijn hamstring een aandachtspunt. Als het niet goed voelt, dan loop ik niet."

Tekst loopt door onder de video.

Visser: "Als het niet goed voelt, loop ik niet" - NH Sport / Stephan Brandhorst

Visser komt in actie op de WK atletiek in Eugene, Oregon (Verenigde Staten). De wereldkampioenschappen vinden plaats van 15 juli tot en met 24 juli.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • NH Sport keert zondag 7 augustus terug op NH Radio van 17.00-19.00 uur
  • Op tv zie je vanaf maandag 6 juni om 17.10 uur de zesdelige serie De Schoonheid van de Sport 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]