Ga naar Content

Gelukkige vader zijn is het doel van Koen Smet: "Alles draait nu om het kleine ukkeltje"

Voor Koen Smet veranderde de afgelopen maanden een hoop. De dertienvoudig Nederlands kampioen hordelopen werd voor het eerst vader. "Ik zit nu opeens anders in de auto", grapt de Amsterdammer na de FBK Games.

Hordeloper Koen Smet werd in maart vader van een dochter - NH Sport / Stephan Brandhorst

"Het verandert je echt als mens", zegt Smet over het krijgen van een kind. Op 22 maart werd zijn dochter Siena geboren. "Nu moet ik nadenken hoe laat ik naar huis moet om de kleine eten te geven. Ik ben een heel gelukkig mens en dat is het allerbelangrijkste", aldus Smet, die spreekt van een 'nieuwe frisse wind waar hij aan toe was'.

WK-baby

Aanvankelijk zou Smet in maart deelnemen aan de WK indoor. Nadat hij op de NK indoor goud had gewonnen, leek hij zich op te maken voor een goed resultaat in Belgrado. De weeën van zijn vrouw gooiden die planning volledig overhoop en Smet koos ervoor om thuis te blijven. "Ik heb wel de uitslagen gekeken, maar achteraf ben ik zo blij dat ik er niet was. De WK boeide me op dat moment niet."

Tekst loopt door onder de video.

Vader Koen Smet heeft niets van de WK indoor gezien - NH Sport / Stephan Brandhorst

Hoewel Smet natuurlijk veel tijd met zijn gezin besteedt, lijden zijn sportprestaties er niet onder. Op de FBK Games in Hengelo liep hij met 13,66 seconden zijn snelste tijd van dit outdoorseizoen. "Ik ben efficiënt in mijn trainingen en minder bezig met randzaken", zegt Smet dit los van snelle tijden dit jaar graag een gelukkige vader wil zijn.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • NH Sport keert zondag 7 augustus terug op NH Radio van 17.00-19.00 uur
  • Op tv zie je vanaf maandag 6 juni om 17.10 uur de zesdelige serie De Schoonheid van de Sport 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]