Start van hoofdcontent

SCHIPHOL

nl

Chaos Schiphol voor KLM te groot: tot en met zondag minder vluchten in de verkoop

26 mei 2022, 15.55 uur · Aangepast 26 mei 2022, 19.28 uur · Door Doron Sajet

KLM verkoopt tot en met zondag minder tickets vanaf Schiphol. Volgens een woordvoerder is de chaos te groot en wacht de maatschappij liever de komende dagen af voor er meer vluchten worden verkocht. Schiphol hoopt met een actieplan snel orde op zaken te stellen.

Een Boeing 787-9 van KLM bij Hangaar 11 op Schiphol - NH Nieuws / Doron Sajet

KLM benadrukt dat reizigers die al tickets voor de komende dagen hebben geboekt, zich geen zorgen hoeven te maken dat hun reis niet doorgaat. Het gaat alleen om nieuwe economy class-tickets vanaf Schiphol die tot en met zondag mondjesmaat worden verkocht. Reizigers die al tickets hebben en zich zorgen maken over de lange wachttijden, mogen van KLM hun vlucht gratis omboeken.

Vanaf volgende week woensdag moet er van de vakbonden nieuwe arbeidsvoorwaarden liggen die het werken op Schiphol weer aantrekkelijk maken. De luchthaven wil de doorstroom verbeteren door 'beveiligingscoaches' in te zetten. Die moeten de beveiligingscontrole helpen versnellen.

Minder handbagage

Als het aan Schiphol ligt, moeten luchtvaartmaatschappijen er bij hun klanten op aandringen minder handbagage mee te nemen. De strenge regels voor start- en landingsrechten worden tijdelijk versoepeld, zodat de maatschappijen die niet kwijtraken als ze vrijwillig vluchten schrappen.

Ook vanochtend was het heel druk op Schiphol met reizigers die eropuit gingen voor Hemelvaart.

De Hemelvaartsdrukte op Schiphol vanmorgen - NH Nieuws

Meer nieuws over Schiphol
📰 Al het nieuws over Schiphol vind je op nhnieuws.nl/schiphol 
💬 Tips over Schiphol- en luchtvaartverhalen zijn welkom op [email protected]
@
Volg luchtvaartverslaggever Doron Sajet op twitter

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]