Koninklijke HFC speelt gelijk op Het Kasteel, AFC in slotfase langs Excelsior Maassluis

Koninklijke HFC heeft vanavond met 1-1 gelijkgespeeld tegen Jong Sparta. In Rotterdam was Sietse Brandsma de enige doelpuntenmaker namens de Haarlemmers. Provinciegenoot AFC was thuis, dankzij doelpunten van Guus van Weerdenburg en Splinter de Mooij, met 2-1 te sterk voor Excelsior Maassluis.

Gerry Vlak namens Koninklijke HFC aan de bal - Foto: Pro Shots / Shane Winsser

Voorafgaand aan het duel waren Koninklijke HFC en Jong Sparta de nummer drie en vier van de tweede divisie. In de eerste helft waren beide ploeg erg aan elkaar gewaagd en was het in de openingsfase vooral aftasten. De Haarlemmers kregen na twintig minuten de uitgelezen kans op de 1-0. Brandsma mocht aanleggen voor een strafschop maar faalde echter door de bal ruim naast te schieten.

Revanche

Gelukkig voor Brandsma kon hij zich in de eerste helft nog revancheren. Vlak voor rust kopte de spits de openingstreffer binnen na een perfecte voorzet van Vincent Volkert. Vijf minuten na de thee was Kon. HFC-doelman Mitchel Michaelis in tweede instantie kansloos op een inzet van Mohammed Tahiri. Na de 1-1 van de Jong Sparta-aanvaller zou er niet meer worden gescoord in Rotterdam.

Tekst gaat verder onder de foto.

AFC viert het doelpunt van Splinter de Mooij - Foto: Pro Shots / Sonny Lensen

AFC ontving op het eigen Sportpark Goed Genoeg middenmoter Excelsior Maassluis. Guus van Weerdenburg wist in de 36e minuut de ban te breken namens de Amsterdammers. Aan het begin van de tweede helft had Raily Ignacio de kans op de 2-0, maar de spits faalde oog in oog met doelman Jean-Paul van Leeuwen van de Zuid-Hollanders.

Drie punten

Zeven minuten voor tijd moest de ploeg van Uli Landvreugd de 1-1 incasseren. Baset Moshtaq kopte de bal na een scherpe voorzet achter AFC-doelman Jordi van Stappershoef. Lang hoefde AFC echter niet te treuren om de gelijkmaker. Twee minuten later scoorde Splinter de Mooij namelijk uit een hoekschop zodat de drie punten alsnog in Amsterdam bleven: 2-1.

Ondanks de overwinning blijf AFC op de zesde plek staan in de tweede divisie. Koninklijke HFC schoot weinig op met het punt en blijft derde in de stand. Jong FC Volendam dat eerder op de avond met 1-0 wist te winnen van Rijnsburgse Boys staat dertiende. Katwijk kroonde zich afgelopen weekend al tot kampioen van de tweede divisie