Geweldige zege in De Kuip helpt Ajax Vrouwen niet; FC Twente officieus kampioen

Ondanks een 4-1 overwinning op de vrouwen van Feyenoord lijkt Ajax Vrouwen uitgeschakeld in de titelrace. Concurrent en koploper FC Twente won met 3-0 van PSV en is nu officieus landskampioen.

Nikita Tromp (l) van Ajax Vrouwen juicht na haar doelpunt in De Kuip - Foto: Pro Shots / Remko Kool

Ajax maakte snel korte metten met Feyenoord. Binnen zestien minuten stond het al 0-3. Romée Leuchter, Nikita Tromp en Chasity Grant maakten de doelpunten. Kim Hendriks scoorde daarna tegen, maar dankzij Victoria Pelova was de marge snel weer drie.

Na rust kreeg de ploeg van trainer Danny Schenkel veel kansen. Het lukte echter niet om meer doelpunten te maken. Voor het recordaantal toeschouwers van 14.618 bleef het daardoor bij vijf goals.

Twente officieus kampioen

Omdat FC Twente ook won, blijft het verschil drie punten in het voordeel van de Tukkers. Vrijdag speelt Ajax Vrouwen thuis tegen de koploper in de laatste speelronde. Het wordt waarschijnlijk niet meer spannend, omdat Ajax alleen bij een overwinning met tien doelpunten verschil landskampioen wordt.