Ga naar Content

AZ-spits Pavlidis in laatste seconden matchwinner af: "We hadden meer verdiend"

Vangelis Pavlidis leek lange tijd namens AZ de matchwinner te gaan worden tegen FC Utrecht. Dankzij twee doelpunten van de Griekse spits stevenden de Alkmaarders af op een overwinning, maar een late treffer van landgenoot Anastasios Douvikas gooide roet in het eten. "Dit is een zware klap voor ons", aldus Pavlidis.

Pavlidis: "Het gaat niet om mijn goals, maar om de reactie van het team" - NH Sport

Van links naar rechts

Ook AZ-trainer Pascal Jansen was zichtbaar aangeslagen na de late tegentreffer van FC Utrecht. Voor de derde wedstrijd op rij verspeelden de Alkmaarders een voorsprong en speelden het uiteindelijk gelijk. Volgens Jansen riep zijn ploeg het over zichzelf af door na de 1-2 niet meer het gewenste niveau te halen. 

Pascal Jansen zag zijn ploeg de grip op de wedstrijd verliezen - NH Sport

Geen trek in toetje

Door het gelijkspel is AZ veroordeeld tot de play-offs. Hierin zal het moeten gaan strijden om een plek in de Conference League volgend seizoen. Volgens Jansen zijn er geen excuses meer en moet AZ het in de play-offs dan maar afmaken. 

AZ kan het mislopen van plek vier zichzelf aanrekenen - NH Sport

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke zondag tussen 17.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]