Ga naar Content

Voormalig Ajax-speler Jody Lukoki (29) overleden

Jody Lukoki is op 29 jarige leeftijd overleden. Bronnen rondom de aanvaller, die werd opgeleid door Ajax, melden dat aan De Telegraaf. De doodsoorzaak is nog onbekend.

Jody Lukoki in het seizoen 2011-2012 - Foto: Pro Shots / Stanley Gontha

FC Twente, de laatste werkgever van Lukoki, heeft gereageerd op het overlijden. "Het is ongelofelijk. Op deze jonge leeftijd. Zo triest. Dit is echt verschrikkelijk. We leven mee met zijn familie en vrienden”, zegt technisch directeur Jan Streuer.

Lukoki doorliep de jeugdopleiding van Ajax en debuteerde onder coach Frank de Boer in het eerste elftal. In de Klassieker tegen Feyenoord maakte hij zijn debuut. Daarna zou hij meer dan dertig officiële wedstrijden voor Ajax spelen. Een definitieve doorbraak zat er echter niet in voor de vleugelaanvaller.

Via een verhuurperiode aan Cambuur kwam hij via PEC Zwolle, Ludogorets, Malatayaspor bij FC Twente uit. Daar liep Lukoki een gescheurde kruisband op waardoor hij nooit een wedstrijd speelde. Zijn contract in Enschede werd in februari ontbonden, omdat hij werd veroordeeld voor huiselijk geweld. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]