Start van hoofdcontent

VELSEN-ZUID

nl

Andries Jonker kondigt afscheid aan bij Telstar: "Ik wil hoger, beter, meer"

6 mei 2022, 22.22 uur · Aangepast 7 mei 2022, 02.47 uur · Door Frank van der Meijden

Minuten na de 4-3 nederlaag tegen Roda JC heeft Andries Jonker laten weten afscheid te nemen van Telstar. De trainer stond drie jaar lang voor de groep van de ploeg uit Velsen-Zuid, maar vertelde voor de camera van NH Sport toe te zijn aan een nieuwe uitdaging en een stap hogerop. 

Andries Jonker kondigt zijn vertrek aan bij Telstar aan - NH Sport

Jonker trad op 28 juni 2019 aan als hoofdtrainer van Telstar en was de opvolger van Mike Snoei. De 59-jarige Amsterdammer eindigde in zijn eerste seizoen met Telstar op een knappe 10de plaats. Vorig seizoen werd de 13de plek op de ranglijst bereikt. Deze jaargang werd Telstar, mede door de vele blessures en ziektegevallen, uiteindelijk 19de in de eindstand. 

"Iemand anders moet het overnemen. Ik wil hoger, beter, meer. Sneller dan Telstar kan"

Telstar-trainer Andries Jonker

Jonker heeft meerdere weken nagedacht over het contractvoorstel van Telstar, maar uiteindelijk dus besloten hier niet op in te gaan. "Ik heb het geweldig naar mijn zin gehad. Ik ging altijd met een glimlach naar de club. Maar ik vind dat iemand het nu moet overnemen. Ik wil hoger, beter meer. Sneller dan Telstar kan", aldus Jonker. 

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]