Ga naar Content

Ajax wil na rapport over grensoverschrijdend gedrag veiliger werkklimaat creëren

Ajax wil na het rapport van onderzoeksbureau Bezemer & Schubad een veiliger werkklimaat creëren binnen de club. Het onderzoek werd gehouden naar aanleiding van het grensoverschrijdend gedrag door Marc Overmars. 

Foto:

"De Raad van Commissarissen (RvC) en de directie stellen zich samen met de Bestuursraad van de vereniging ten doel om een veiliger werk– en sportomgeving te creëren binnen alle geledingen van de club", laat Ajax in een reactie op het rapport weten. 

Marc Overmars

Uit het onderzoek kwam naar voren dat Ajax hiervoor een plan van aanpak moet opstellen, een deskundige commissie moet benoemen, een begeleider voor dit traject moet aannemen en een onderzoek onder alle medewerkers moet uitvoeren. 

Marc Overmars stapte begin februari op bij Ajax, nadat bekend werd dat een aantal vrouwen seksueel grensoverschrijdende berichten van hem had ontvangen. Uit het onderzoek kwam naar voren dat de oud-directeur voetbalzaken inderdaad over een langere periode deze berichten heeft gestuurd. 

Edwin van der Sar

"Het spijt ons dat wij deze vrouwen geen veilige werkomgeving hebben kunnen bieden. De diverse meldingen maken duidelijk dat er werk te doen is, zodat voor iedereen duidelijk is dat ongewenst gedrag niet wordt geaccepteerd en als zich toch iets voordoet medewerkers zich vrij voelen het aan de orde te stellen, elkaar daarop aanspreken en het zo nodig melden", aldus Leen Meijaard, voorzitter van de RvC.

Ook algemeen directeur Edwin van der Sar reageerde op het onderzoek. "Ik wil de vrouwen die al met initiatieven bij elkaar zijn gekomen een groot compliment geven. Vertrouwen in elkaar is een sleutelbegrip bij het ontwikkelen van een veiliger cultuur en organisatie. Ik maak me hier persoonlijk hard voor. Medewerkers moeten absoluut de veiligheid voelen om zich uit te spreken en hun mening te geven in de dagelijkse praktijk."

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]