Ga naar Content

Blijft 'De Walviskaak' toch behouden? Frans wil opvallende bushalte wel in achtertuin

Hoofddorper Frans Ouwerkerk wil de sloop van bushalte 'De Walviskaak' voorkomen en stelt zijn achtertuin beschikbaar voor het kunstobject, dat 50 meter lang en 10 meter breed is. De gemeente kan de kosten voor het onderhoud van de bushalte niet meer dragen en daarom lijkt sloop de enige oplossing. "Tenzij iemand met een goed idee komt", schreef de gemeente. En dat goede idee denkt Frans te hebben.

Frans Ouwerkerk stelt achtertuin beschikbaar voor De Walviskaak - NH Nieuws

Kunstenaar Frans springt in het gat en vertelt vandaag voor de camera van NH Nieuws hoe erg hij het zou vinden als de Walviskaak gesloopt zou worden: "Dan maak je de ziel van de kunstenaar en het kunstwerk kapot. Als ik dat voor kan zijn en het kan redden, doe ik dat", aldus Frans. 

Té duur in onderhoud

Vanochtend werd bekend dat de opvallende bushalte bij het Spaarne Gasthuis in Hoofddorp voor de gemeente te duur is geworden om te onderhouden. Slopen en vervangen door een doodgewone bushalte, lijkt voor de gemeente daarom de enige optie. 

Tekst gaat verder onder artikel.

Lees ook

Een klimmuur, kiosk of barbershop

Toch wil de gemeente de inwoners een mogelijkheid geven de Walviskaak te behouden. Door het object een nieuwe functie als een kiosk te geven, zou 's werelds grootste constructie van kunststof intact kunnen blijven. 

Op die vraag besloot Frans te reageren: "Slopen is het ergste wat er is, Walviskaak kan met wat aanpassingen in mijn tuin", schreef hij in een mail aan onze redactie. De gemeente is op de hoogte gebracht, een verbaasde woordvoerder laat weten dat Frans contact met hen op kan nemen. 

Naast het idee van Frans om de Walviskaak te adopteren, zijn er ook andere ideeën over de nieuwe functie van het gebouw: "Zet het buiten op een groot sportveld en maak er een klimmuur van met van die handgrepen", schrijft iemand op Facebook. Een ander zegt: "Mooi voor een barbershop, goed punt."

Frans Ouwerkerk in zijn achtertuin - Foto: Niels van Steijn / NH Nieuws

Nieuws uit Haarlemmermeer 

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlemmermeer. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

💡 Stuur ons jouw nieuwstips naar [email protected]

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via https://www.nhnieuws.nl/haarlemmermeer

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]