Ga naar Content

Witte Leeuw Jay Kruiver gunt FC Volendam stap omhoog naar de eredivisie

De laatste weken kan Jay Kruiver steevast rekenen op een basisplaats bij Telstar. Dat gebeurde vanavond ook tegen FC Eindhoven. Helaas zag de aanvallende rechtsback dat de bezoekers uit Noord-Brabant er met de punten vandoor gingen (0-1). Een gesprek met Kruiver over zijn oude club FC Volendam en zijn ontwikkeling in Velsen-Zuid. "Het gaat wel oké."

Jay Kruiver op z'n plek bij Telstar - NH Nieuws

In de winterstop maakte Jay Kruiver de stap van FC Volendam naar Telstar. Bij de hagelnieuwe promovendus kwam hij niet in de plannen voor van trainer Wim Jonk. Één keer mocht hij zijn opwachting maken bij de Palingboeren. 

"Raket"

De wedstrijd tegen Eindhoven was voor Kruiver alweer zijn vierde in de basis. Een mooie ontwikkeling waar trainer Andries Jonker van geniet. De oefenmeester van de Witte Leeuwen heeft daardoor een extra optie op rechtsachter. "Hij is als een raket van start gegaan."

Tekst loopt door onder de video.

Andries Jonker over de ontwikkeling van Jay Kruiver - NH Nieuws

FC Volendam

In totaal speelde Kruiver zesenhalf jaar bij FC Volendam en daar hield hij wat vriendschappen aan over. "Een paar spelers heb ik vandaag nog gesproken die bij de wedstrijdselectie zaten." Na de wedstrijd was de Zaandammer nog niet op de hoogte van de tussenstand bij FC Volendam.

Tekst loopt door onder de video.

Jay Kruiver over de promotie van FC Volendam - NH Nieuws

Telstar blijft door de nederlaag de nummer zestien van de ranglijst. Volgende week speelt de ploeg van Andries Jonker en Jay Kruiver weer thuis. In Velsen-Zuid is dan Jong FC Utrecht de tegenstander.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]