Ga naar Content

Voormalig speelster van Ajax, AZ en Telstar kiest voor gezin en stopt met profvoetbal

Desiree van Lunteren is bezig aan haar laatste weken als profvoetballer. De 29-jarige ex-speelster van Ajax, AZ en Telstar stopt na dit seizoen om meer tijd bij haar gezin te zijn.

Van Lunteren (l) in duel met Van der Gragt tijdens de bekerfinale tegen Ajax - Foto: Pro Shots / Remko Kool

"Het was een moeilijke beslissing, maar het is genoeg zo", zegt Van Lunteren via Instagram. "Ik wil meer tijd met mijn gezin gaan doorbrengen en mij gaan richten op een maatschappelijke carrière. Dertien jaar heb ik op het allerhoogste niveau mogen spelen. Ik heb bij verschillende mooie clubs gespeeld, mooie prijzen behaald en heel veel hoogtepunten beleefd. Het is tijd om afscheid te nemen en nieuwe leuke dingen te gaan doen."

Tekst gaat verder onder de post.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Op haar 26e gestopt bij Oranje

Na de verloren WK-finale in 2019 stopte de speelster van PSV al bij het Nederlands elftal. Ze had de motivatie niet meer om zich honderd procent in te zetten voor Oranje. Twee jaar eerder werd ze in eigen land Europees kampioen met de nationale ploeg.

Van Lunteren begon in 2009 bij AZ. Daarna kwam ze uit voor Telstar, Ajax, SC Freiburg, nogmaals Ajax en PSV. Ze won met AZ de landstitel en de KNVB-beker. Bij Ajax werd de aanvallende middenvelder twee keer kampioen en pakte ze drie keer de beker.

In december 2020 is Van Lunteren bevallen van haar zoon Daan.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]