Ga naar Content

De Peiling: Fastfoodverbod voor minderjarigen

Fastfood moet volgens de denktank van het CDA hetzelfde benaderd worden als alcohol en tabak. Het is schadelijk voor de gezondheid en het CDA wil voorkomen dat mensen er al op jonge leeftijd mee beginnen. Als fastfoodrestaurants niet snel hun producten gezonder maken, dan moet een verbod op de verkoop van fastfood aan kinderen volgens de denktank overwogen worden.

Foto: Adobe Stock

Zorgdeskundige Gerard Adelaar van het Wetenschappelijk Instituut voor het CDA vindt een minimumleeftijd voor een vette hap een optie, welke leeftijd dat moet zijn is nog niet bedacht.

Betuttelend

Dat het hele idee van een fastfoodverbod voor kinderen betuttelend overkomt vindt Gerard Adelaar geen probleem. "Ik vond het ook betuttelend toen het roken in cafés verboden werd. Maar nu vind ik dat alleen maar prettig. En velen met mij." Het fastfoodverbod is onderdeel van een breder pakket aan voorstellen voor het opvoeden van een gezonde generatie.

In de strijd tegen een steeds zwaarder wordende Nederlandse bevolking kwam Staatssecretaris Maarten van Ooijen vorige maand al met het voorstel om het voor gemeenten makkelijker te maken om de opening van nieuwe fastfoodketens te weigeren.

Wat vind jij?

Vind jij een minimumleeftijd om fastfood te kunnen kopen een goed idee? Of gaat dit echt te ver, en moeten jongeren zelf kunnen beslissen wat zij eten? Of zie jij wellicht een andere oplossing om een gezonde generatie op te voeden? En hoe vaak haal jij een vette hap?

Op NH Radio hoor je De Peiling tussen 16:00 en 17:00 uur tijdens Spitstijd.
Bel of Whatsapp 088-8505152 als je mee wilt praten. Online reageren doe je op de Facebookpagina van NH Nieuws. Geen Facebook maar wel een mening? Mail dan naar [email protected].

Lees ook