Ga naar Content

Tussenstand kaartenactie Julian voor onderzoek naar kinderkanker op ruim 1.500 euro

56 dagen, 1.850 kaarten en ruim 1.500 euro verder: de actie van 'medisch wonder' Julian De Kievit (18) uit Hoofddorp loopt storm. Ruim twee maanden geleden startte hij een kaartenactie om geld in te zamelen voor onderzoek naar kinderkanker in het Prinses Maxima Centrum. Een plek waar hij vanwege zijn hersentumor al jarenlang zelf komt. 

Tussenstand kaartenactie Julian voor onderzoek naar kinderkanker op ruim 5.000 euro - NH Nieuws

"Ik wil iedereen heel erg bedanken, hier steunen ze het ziekenhuis heel erg mee", zegt Julian vandaag. Afgelopen twee maanden zijn er een paar honderd setjes kaarten verkocht. Kaarten met foto's van dieren die Julian zelf heeft gemaakt in verschillende dierentuinen. Dit aantal betekent dat er al 1.500 euro is opgehaald voor het onderzoek naar kinderoncologie, voor Julian en zijn lotgenoten.

Rectificatie: in een eerder versie van dit artikel werd ten onrechte vermeldt dat er al 350 setjes verkocht waren en daarmee 5.000 euro was opgehaald. Dat moest 1.500 euro zijn voor ruim 100 sets. 

'Medisch wonder' 

Op zijn tiende krijgt de Hoofddorper namelijk te horen dat hij ongeneeslijk ziek is en dat hij door zijn tumor nog maar twee jaar te leven heeft. Ondertussen is Julian nu achttien jaar oud en wil hij iets bijdragen aan het onderzoek naar zijn ziekte. 

Met Julian zelf gaat het de laatste tijd bergafwaarts, vertelde hij half februari. Hij merkt dat zijn lichaam langzaam maar zeker achteruitgaat. "Praten wordt steeds moeilijker, horen gaat achteruit en m'n armen en benen doen niet altijd wat ik wil", aldus Julian twee maanden geleden.

"Het gaat al jaren steeds een beetje achteruit en dat gaat het nog steeds"

Julian de Kievit

En daar is eigenlijk niks aan veranderd, vertelt hij vandaag. "Het gaat al jaren steeds een beetje achteruit en dat gaat het nog steeds."

Julian krijgt veel reacties op zijn kaartenactie, zo reageerden verschillende BN'ers en mocht hij een dag op stap met de politie in Haarlemmermeer. 

De Hoofddorper laat weten dat de kaartenactie gewoon nog loopt en dat mensen nog steeds zijn kaarten kunnen kopen. Ook sluit hij niet uit dat er een nieuwe kaartenset zal komen. Julian zijn kaarten zijn te koop via deze link

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

Nieuws uit Haarlemmermeer 

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlemmermeer. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

💡 Stuur ons jouw nieuwstips naar [email protected]

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via https://www.nhnieuws.nl/haarlemmermeer

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]