Start van hoofdcontent

Haarlem

NL
V

Rondjes draaien in de spin en scheuren in de botsauto's: de kermis is terug in Haarlem

11 april 2022, 20.30 uur · Door Simon van Veen

Na twee jaar afwezigheid vanwege de coronamaatregelen is de kermis op de Grote Markt vanaf morgen weer helemaal terug van weggeweest. Ruim twee weken lang kunnen alle kermisfanaten in de regio er weer hun hart ophalen. 

Opbouw van de kermis op de Grote Markt in Haarlem - Simon van Veen / NH Nieuws

Vandaag wordt op de Grote Markt nog hard gewerkt aan de opbouw. Ed Mense, de kermis-coördinator van de gemeente, kan niet wachten totdat de spin zijn eerste rondjes gaat draaien en de kermisexploitanten door hun microfoons de bezoekers proberen te 'lokken' naar hun attracties."Het is een heel speciaal gevoel, het wordt echt een happening."

De kermis opent dinsdag traditiegetrouw met de 'mindervalide-ochtend'. Mindervaliden kunnen dan van 09.30 uur tot 12.30 uur gratis gebruik maken van de attracties en ze worden getrakteerd op poffertjes. Ook krijgen ze een knuffeldier kado om te vieren dat de kermis na twee jaar afwezigheid weer terug is in hartje Haarlem.

Het opbouwen van de kermis op de Grote Markt - Simon van Veen / NH Nieuws

Koningsdag

Ook de kermis aan de Zaanenlaan wordt na twee jaar weer opgebouwd. Vanaf 21 april is iedereen daar welkom. Ed Mense is blij dat beide kermissen dus ook op Koningsdag weer volop zullen draaien. "Geweldig, twee jaar lang was Koningsdag geen Koningsdag. De koningskermis is altijd een begrip geweest in Haarlem", vertelt hij.  

In aanloop naar Koningsdag worden beide kermissen vanaf 23 april versierd met vlaggetjes en wordt er feestelijke muziek gedraaid. "Elke dag zal het liedje 'It's A Beatiful Day' te horen zijn", vertelt een enthousiaste Mense. Het weer zit in ieder geval mee de komende dagen, de kermis-coördinator hoopt dat de bezoekers gaan genieten op de Grote Markt en de Zaanenlaan. "Blije gezichten zijn het allermooist." 

De kermis op de Grote Markt duurt tot en met 28 april. Op de Zaanenlaan worden de attracties na 1 mei weer afgebroken. 

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke nieuwsredactie

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]