Ga naar Content

Kunstveiling levert ruim 6000 euro op voor hospice in Westerland: "We willen wensen vervullen"

De kunstveiling die stichting Het Tweede Thuis organiseerde voor de bouw van een hospice in Westerland was een groot succes. Er kwamen in totaal ruim 200 bezoekers en de organisatie kijkt terug op een geslaagd weekend. 

Grote belangstelling bij de kunstveiling in Westerland - Foto: Kenneth Stamp

Kunstenaars uit heel Noord-Holland stelden hun werk beschikbaar voor de kunstveiling die afgelopen weekend plaatsvond. De boerderij werd omgetoverd tot kunstgalerie en werken van onder andere Govert de Roos, Aard Holkamp en Kenneth Stamp versierden de kale muren. 

NH Nieuws was vrijdag aanwezig toen de laatste voorbereidingen voor de veiling werden getroffen. 

Stichting Het Tweede Thuis zamelt met kunstveiling geld in voor bouw hospice - NH Nieuws

De veiling zorgde voor veel bekijks. "Het was super", vertelt bestuurslid Paula Udding. De stichting haalde met de veiling van in totaal dertig kunstwerken 6383 euro op. "Dit hadden we gehoopt, maar je weet het nooit", vertelt Udding trots. 

Pronkstuk

Het kunstwerk dat het meest heeft opgeleverd is de bekende foto van John Lennon en Yoko Ono in het Hilton, gemaakt door Govert de Roos. De Roos, die nu op Wieringen woont, stelde de wereldberoemde foto beschikbaar voor de veiling. Die foto leverde uiteindelijk 750 euro op. 

De wereldberoemde foto van fotograaf Govert de Roos leverde het meest op - Foto: NH Nieuws

"We komen nu steeds dichterbij het streefbedrag"

paula udding, vrijwilliger

Subsidie

"We komen nu steeds dichterbij het bedrag dat we moeten hebben voor de financiering van  het startbedrag", vertelt Udding. Want hoewel de stichting voor de bouw van het hospice op verschillende fondsen en subsidies kan rekenen, is er meer geld voor nodig om mensen van alle gemakken te kunnen voorzien in de laatste levensfase. "We willen wensen vervullen en daar is geld voor nodig", vertelt Paula. Ze vervolgt: "Denk hierbij aan écht goed eten of eens een keer een pianist inhuren als dat bijvoorbeeld een wens van iemand is."

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]