Ga naar Content

Foeke Booy in De Aftrap over raddraaiers in het voetbal: "Waarom komt men ermee weg?"

Wangedrag van voetbalsupporters is van alle tijden. Peter Wijker maakte het mee bij AZ en Foeke Booy werd in zijn carrière als voetballer én trainer mee geconfronteerd. Dat twee supporters onlangs bij FC Volendam de kleedkamer binnendrongen, hebben ze niet meegemaakt. In onze voetbal talkshow De Aftrap pleit Booy, technisch manager bij SC Cambuur, voor een duidelijke straf: "Als je over de schreef gaat, moet je de consequenties aanvaarden."

Foeke Booy in De Aftrap - NH Sport / Edward Dekker

Peter Wijker, oud-speler van AZ én FC Volendam, vermoedt dat het voorval na afloop van de wedstrijd tegen TOP Oss (1-2) wordt afgedaan als een incident. De voormalig verdediger had in zijn tijd bij AZ ook wel met boze supporters te maken. "Ik ben ook wel eens het supportershome in gegaan om wat uitleg te geven of voor een luisterend oor. Je moet je niet alleen melden voor de schouderklopjes, maar ook als ze je bloed wel kunnen drinken."

Tekst gaat verder onder de video.

Peter Wijker in De Aftrap - NH Sport / Edward Dekker

Je kunt De Aftrap elke vrijdagavond op tv zien bij NH Sport. De eerste uitzending is om 17.10 uur. Daarna volgt elk uur om tien over heel de herhaling. Klik hier als je voorgaande afleveringen wil terugzien. De hele uitzending van vanavond kun je hieronder bekijken.

Volgende week zijn trainer Alex Pastoor van Almere City FC en ESPN-analist Kees Luijckx te gast.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]