Ga naar Content

Jansen 'enorm blij' dat AZ mindere fase achter zich laat na zege op Vitesse

AZ wist vanavond in eigen stadion af te rekenen met Vitesse (3-1). Trainer Pascal Jansen gaf na de wedstrijd aan dat het altijd lastig voetballen is tegen het team van Thomas Letsch. Jansen was daarnaast erg blij met de rentree van Fredrik Midtsjø.

AZ-trainer Pascal Jansen pept zijn spelers op - Foto: Pro Shots / Toon Dompeling

"Spelen tegen Vitesse is niet altijd even makkelijk", begint Jansen in gesprek met ESPN. "Ze hebben veel drive naar voren en gaan veel lijf-aan-lijf-gevechten aan. Dan moet je twee dingen doen: die gevechten aangaan als dat gevraagd wordt en een goed positiespel spelen. Dat is bij vlagen goed gelukt vanavond."

"Ik ben enorm blij dat we de fase hebben afgesloten waarin we wat tikjes hebben gehad"

AZ-trainer Pascal Jansen

De twee voorgaande competitiewedstrijden had AZ niet gewonnen. Deze overwinning was daardoor broodnodig. "Ik ben enorm blij dat we de fase hebben afgesloten waarin we wat tikjes hebben gehad. Het was uitermate belangrijk om na de interlandbreak weer te winnen. Dat hebben we voor elkaar gekregen tegen een lastige tegenstander."

Voor het eerst sinds 27 februari stond Midtsjø weer in de basis bij AZ. "We zijn hartstikke blij dat hij weer inzetbaar is. Hij heeft een uur naar behoren gespeeld. Nu gaan we proberen dat uit te breiden", aldus Jansen.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]