Ga naar Content

Eén verdachte in de cel na gewelddadige beroving van maaltijdbezorger in Heerhugowaard

Van de zeven verdachten van een gewelddadige straatroof op een maaltijdbezorger (35) in Heerhugowaard, zit er nog één vast. De rechtbank heeft het voorarrest van een 20-jarige Eindhovenaar verlengd tot eind april.

Foto: Pexels

Dat meldt mediapartner Dijk en Waard Centraal op basis van het NHD.

Twee 17-jarige verdachten mogen de rechtszaak in vrijheid afwachten. Zij moesten eerst ook in de cel blijven, maar dat veranderde nadat er werd ingestemd met een verzoek tot schorsing. Een 18-jarige verdachte mag het proces ook in vrijheid afwachten.

Aanvankelijk werden een 20-jarige Alkmaarder en een 15-jarig meisje en 19-jarige man uit Heerhugowaard gearresteerd. Deze werden na verhoor gelijk heengezonden.

De overval

Het is ongeveer 22.50 uur op maandagavond 14 maart als de maaltijdbezorger - woonachtig in gemeente Hollands Kroon - aanbelt bij het adres aan de Kamperfoelielaan waar hij zijn maaltijd moet afleveren. De bewoners op het adres laten dan weten niets besteld te hebben, waarop de bezorger weer naar zijn auto loopt.

Op dat moment lopen volgens de politie meerdere personen naar de bezorger toe. Eén van hen bedreigt de bezorger met een mes en dwingt hem zijn spullen af te geven. De andere verdachten halen een maaltijd uit de auto. De verdachten rennen vervolgens met eigendommen van het slachtoffer en de maaltijd weg in de richting van de Middenweg.

Na de melding van de straatroof start de politie een onderzoek. Hierop worden zeven verdachten aangehouden op de Populierenlaan in Heerhugowaard.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]