Ga naar Content

Beschoten kat Tijgertje overleden, is er een kattenhater actief in de Kersenboogerd?

Belinda Lagerweij kan er niet over uit. Twee dagen geleden vindt ze haar kat Tijgertje in de tuin in de Hoornse wijk Kersenboogerd: dood. Hij blijkt te zijn geraakt door een kogeltje, wellicht afgevuurd via een katapult. Een incident dat niet op zichzelf staat, denkt Belinda. "Hier is meer aan de hand."

Belinda met haar kat Tjigertje - Foto: Aangeleverd

Het verdriet klinkt door in haar stem. Haar Tijgertje, al tien jaar in haar bezit, zomaar overleden. "Ik deed hem om half tien in de ochtend naar buiten. Drie kwartier later zag ik hem raar in de tuin liggen." Toen ze hem oppakte moet hij net zijn beschoten. "Want hij had nog een dikke staart, waarschijnlijk van de schrik."

Tijgertje was zojuist op zijn kop geraakt door een klein ijzeren kogeltje en overleefde dit niet. "Hij keek altijd onder de schutting door en juist op die plek in de schutting zien we een kleine beschadeging, ter grote van het kogeltje. We hebben hem gisteren gecremeerd en volgende week halen we zijn as op. Het is heel verdrietig dat hij zo aan zijn einde komt. Hier kan je geen vrede mee hebben."

Tijgertje werd getroffen door een ijzeren kogeltje - Foto: Aangeleverd

Poes Guusje uit Zwaag werd eerder dit jaar ook al gedood door twee kogeltjes. Een kwajongensstreek? Belinda - woonachtig aan de Lijster - denkt van niet. "Ik vrees dat het geen incident op zich is. Even verderop, op de Koolmees, is een tijdje geleden ook een kat beschoten. Deze heeft het gelukkig wel overleefd. En ik hoorde van anderen dat er ook katten worden vermist. Er is hier iets gaande, hier is meer aan de hand."

Naast Tijgertje heeft Belinda ook Snoepie nog. "Een kat die oorspronkelijk uit het asiel komt. Die is niet binnen te houden, maar ik ben als de dood om hem naar buiten te doen. Bang dat hem ook iets overkomt."  

Het bewuste ijzeren kogeltje - Foto: Aangeleverd

Belinda is erg ontdaan. "Ik heb moeite om mij te concentreren. Vraag me steeds af wat er is gebeurd en wie zoiets toch doet? We zijn zelf nog op onderzoek uit gegaan, maar in de buurt heeft niemand iets gezien. Aangifte doen? Vind maar eens bewijs, dat is moeilijk."

Lees ook

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke Westfriese nieuwsredactie

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]