Ga naar Content

Ontzetting om met luchtbuks doodgeschoten poes in Zwaag

De dierenambulance in Hoorn heeft woensdagmiddag op het Hoefblad in Zwaag het lijk van een poes, met de naam Guusje, gevonden. Na onderzoek van de dierenarts is gebleken dat Guusje door twee kogels, vermoedelijk uit een luchtbuks, is overleden.

Guusje werd het slachtoffer van twee luchtbukskogels - Foto: Aangeleverde foto

Een groepje kinderen vond Guusje rond kwart over twee 's middags bij een speeltuin aan het Hoefblad in Zwaag, waarna ze de eigenaar erbij haalde, vertelt voorzitter Fred Perrier van de dierenambulance in Hoorn aan NH Nieuws. "Na een sectie door de dierenarts werd duidelijk dat de kat is beschoten", legt hij uit. "Onvoorstelbaar. Ik snap niet dat iemand dit doet."

Baart ons zorgen

"Je hoopt het als dierenambulance nooit mee te maken, maar het is toch gebeurd", vervolgt hij. "En dan tref je dit aan en wordt het ook nog eens bewezen. Gewoon te triest voor woorden."

Het is nu een kwestie van afwachten tot de dierenpolitie aanknopingspunten heeft gevonden in de omgeving van Hoefblad rond dat tijdstip, benadrukt Perrier. "Hopelijk wordt de dader snel gevonden, zodat het niet nog een keer kan gebeuren. Dat baart ons wel zorgen."

De eigenaar heeft aangifte gedaan en de politie is een buurtonderzoek gestart. De dader is nog niet gevonden.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke Westfriese nieuwsredactie

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]