Ga naar Content

'Ajax-trainer Erik ten Hag flirt met Manchester United'

Erik ten Hag heeft met Manchester United gesproken om in de zomer trainer van de Premier League-club te worden. Diverse Engelse media melden dat. De clubleiding van de Red Devils zou onder de indruk zijn van de visie en filosofie van de Ajax-trainer.

Ajax-trainer Erik ten Hag - Foto: Pro Shots / Pim Ras

Volgens de BBC en Sky Sports heeft de United-leiding in de gesprekken een goed beeld gekregen van 52-jarige oefenmeester. Men had nog twijfels over de kennis van de Engelse taal, maar die zijn inmiddels verleden tijd. Dat meldt transferexpert Fabrizio Romano op zijn Twitter-account.

Tekst loopt door onder de tweet.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

"Tijdens de meeting wilde Ten Hag horen hoe het budget van Manchester United was en wat de plannen voor de toekomst zijn. Zijn Engels-niveau is verbeted en Ten Hag voelt zich klaar voor het Premier League-avontuur", aldus Romano.

De zaakwaarnemer van Ten Hag wil tegenover de NOS niet ingaan op de gesprekken. Ten Hag is sinds 21 januari 2018 hoofdtrainer bij Ajax. Zijn contract in Amsterdam loopt af in de zomer van 2023.

Kandidaten

Naast Ten Hag worden Mauricio Pochettino (Paris Saint-Germain), Julen Lopetegui (Sevilla), Thomas Tuchel (Chelsea) en Luis Enrique (Spanje) genoemd om interim-trainer Ralf Rangnick na dit seizoen op te volgen op Old Trafford. Hij volgde de onlangs ontslagen Ole Gunnar Solskjaer op.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]