Ga naar Content

Zandvoorters leven mee met eigenaren door brand verwoeste Tam Tam: "Het is vreselijk"

De restanten van strandpaviljoen Tam Tam Beach trokken veel bekijks op de vroege dinsdagmorgen. Veel Zandvoorters wilden met eigen ogen zien wat de brand afgelopen nacht heeft aangericht. "Het is vreselijk", zo vertelt een man die elke ochtend een rondje langs Tam Tam Beach rijdt met zijn scootmobiel en zijn hondje. "Ik kwam hier regelmatig een kopje koffie drinken en het zijn hele aardige mensen."

Rond vijf uur vanmorgen brak de brand uit en in mum van tijd stond de hele zaak in brand. "Toen ik hier aankwam, sloegen de vlammen uit het dak", vertelt Fred van Veenstra, de bedrijfsleider van Tam Tam Beach. "Wat kan je doen? Helemaal niks, het was gelijk klaar."

Eén van de mensen die de brand als eerst ontdekte was Manon. Ze woont op de boulevard en kijkt vanuit haar slaapkamer uit op Tam Tam Beach. "Ik werd wakker van een rode gloed en riep gelijk brand!! Ik heb 112 gebeld." Niet eerder maakte ze een brand mee, zó dicht bij haar huis. "We hebben echt geluk gehad. Er stond oostenwind en eigenlijk geen wind. Als we westenwind hadden gehad, dan was het vuur de duinen in gegaan en dat had het misschien wel heel anders af kunnen lopen." 

Eén van de oudste paviljoens van Zandvoort

Tam Tam was nog een oude klassieke strandtent, één van de oudste van Zandvoort. In totaal heeft het paviljoen op drie plekken gestaan. "Er zijn delen die zijn wel 70 jaar oud waren", vertelt Van Veenstra. "Dus dat is wel zonde."

Rond acht uur vanmorgen was de brand geblust. De forensische recherche doet onderzoek naar de oorzaak.

Fred van Veenstra lijkt optimistisch over de komende maanden, ondanks de grote ravage. "Ik weet nog niet wat we gaan doen. We hebben keukenapparatuur nodig. Het terrasmeubilair staat er nog en een bar. Dus als het mooi weer is, zitten de mensen buiten en dan gaan we het gezellig maken."

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke nieuwsredactie

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]