Ga naar Content

Korfballers PKC maatje te groot voor Koog Zaandijk

Het is Koog Zaandijk vanavond niet gelukt om te stunten tegen PKC. In Papendrecht eindigde het duel in de kampioenspoule van de Korfbal League in 30-23. Ondanks de nederlaag heeft KZ nog alle kans om de play-offs te bereiken.

Time-out KZ met trainer Tim Bakker - Foto: Orange Pictures

In de openingsfase schoot gedeeld koploper PKC direct met scherp. De Noord-Hollanders kwamen daardoor meteen met 4-1 achter, maar de ploeg van coach Tim Bakker kwam terug. Door drie goals op rij stond het na tien minuten weer 4-4. Vanaf 5-5 nam de ploeg uit Papendrecht opnieuw afstand en nu kon KZ niet meer aanhaken.

Geen kans na rust

Halverwege was het verschil vijf punten: 16-11. In de tweede helft kwam KZ er niet meer aan te pas. De marge werd nog wel even teruggebracht naar vier punten, maar daarna zette PKC er weer een stapje bij. Dat resulteerde in een eindstand van 30-23. Anouk Haars was het meest trefzeker bij KZ met zes doelpunten.

Tekst gaat verder onder de video.

Korte samenvatting PKC - KZ - NH Sport / Edward Dekker

KZ heeft nu alle vier de wedstrijden in de kampioenspoule verloren, maar toch is er nog altijd uitzicht op de play-offs. Na acht duels staan de Koogers vierde, terwijl de top vier zich plaatst voor het toetje van het seizoen. LDODK heeft hetzelfde aantal punten, maar die club heeft een wedstrijd meer gespeeld. Dinsdagavond speelt KZ thuis het inhaalduel met hekkensluiter DOS'46.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]