Ga naar Content

IJskoude training op de blote huid: "Liggen in sneeuw lekkerder dan op ijs"

In je bikini of zwembroek heerlijk liggen op het ijs. Wie dat aandurft kan zich aanmelden voor een koudetraining van Alkmaar Sport op ijsbaan De Meent. De training is opgezet volgens de methode van Wim Hof, waarbij het onder meer draait om bewuste ademhaling en mindset.

Koudetraining in De Meent Alkmaar - Alkmaar Centraal

De deelnemers worden klaargestoomd om op blote voeten te lopen op het ijs, stil te staan op het ijs en in kleermakerszit te relaxen op het ijs.

Wim Hof Methode:

De Wim Hof Methode is ontwikkeld door de 'Iceman' Wim Hof. Het combineert de krachten van koude-training, ademhaling en mindset. Naar eigen zeggen zorgt de Wim Hof Methode ervoor dat je 'weer in je kracht komt te staan', balans kunt vinden en zowel fysiek als mentaal sterker wordt.

De finale is met de blote huid liggen op de ijsbaan. Alle deelnemers wisten dat deze week te volbrengen, en dat maakte trainer Eddy Bakker erg trots, vertelt hij aan mediapartner Alkmaar Centraal.

"De training heb ik met mijn collega in elkaar gezet, wij zijn er al een paar jaar mee bezig", aldus Bakker. "We hebben het rustig opgebouwd. Van ademhalingstraining, daar zijn we mee begonnen, daarna drie keer een oefening lopen op het ijs en stilstaan op het ijs." 

Daarna moeten de deelnemers op het ijs zitten: "Dan vergroot je het oppervlakte van je lichaam dat in aanraking komt met het ijs." De deelname aan de training werd na afloop beloond met warme chocolademelk in de kantine van de ijsbaan.

Personeelskaart

Met de training wil Alkmaar Sport de kadokaart 'Boost your vitality' onder de aandacht brengen die bedrijven kunnen aanschaffen voor hun personeel. Daarmee kunnen hun medewerkers uit een uitgebreid sportaanbod kiezen.

De gemeente Alkmaar is één van de organisaties die deze kaart voor het personeel heeft aangeschaft. De ambtenaren kunnen deze maand deelnemen aan een gevarieerd pakket activiteiten, waaronder twee keer een Kennismaking met koude-training - op het ijs en in het buitenwater bij de Hoornsevaart - en twee keer een bootcampsessie.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]