Ga naar Content

Politie sluit café in Zaandijk voor drie maanden na illegaal pokertoernooi

De politie heeft afgelopen zondag een café aan de Guisweg in Zaandijk gesloten, nadat er een illegaal pokertoernooi werd aangetroffen. De eigenaar van het café is aangehouden en de gemeente sluit het pand voor drie maanden.

De Guisweg in Zaandijk - Foto: Google Maps

Na meerdere meldingen via Meld Misdaad Anoniem besloot de politie, samen met de gemeente en de Kansspelautoriteit, onverwachts bij het café naar binnen te gaan.

Eenmaal binnen bleek er al snel een illegaal pokertoernooi aan de gang te zijn. De politie maakte een eind aan het toernooi en sloeg de eigenaar van het café in de boeien. Verder werd er ook contant geld in beslag genomen.

De gemeente wil niet delen om welk café het precies gaat, maar volgens Google Maps zit er maar één café aan de Guisweg: Café 't Zonnetje. Een omwonende bevestigt aan NH Nieuws dat café 't Zonnetje inderdaad is gesloten en dat er een plakkaat van de gemeente op het raam hangt.

Café 't Zonnetje was vandaag niet bereikbaar voor een reactie.

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.