Ga naar Content

Hartverwarmende oproep van Sander: "Niemand mag in de kou staan"

Sander Huijssen stelt zijn huis open voor mensen die door de hoge gasprijzen de verwarming uit hebben staan. De Hilversummer kan het niet meer aanzien dat mensen in armoede nu ook nog in de kou staan. "Als je een uurtje wil opwarmen, staat de deur open."

Sander doet hartverwarmende oproep - NH Nieuws

Toen Sander voor de zoveelste keer op televisie voorbij zag komen dat mensen hun CV uitzetten vanwege de gasprijzen, besloot hij een oproep te plaatsen. "Ik heb een vast contract tot oktober, dus ik betaal tot die tijd weinig. Bij mij staat de kachel aan en ik nodig jullie die het koud hebben uit om de dag bij mij door te brengen als je daar behoefte aan hebt", aldus Sander.

"Ik snap niet dat het kan dat mensen van een bijstandsuitkering rond moeten komen. Nu die gasrekening verdubbelt gaan mensen daar aan onderdoor, dat vind ik niet kunnen", vertelt hij verbolgen.

"Het is echt niet erg om je hand uit te steken voor hulp"

Sander Huijssen (49)

Sander kreeg honderden reacties onder zijn Facebook-bericht in de groep 'Je bent Hilversummer als'. "Maar nog niemand die echt hulp zocht." Dat snapt hij dan ook wel weer. "Je weet natuurlijk niet wat je bij een vreemde aantreft, dat is ook best spannend."

Hij hoopt dat zijn oproep dan ook vooral mensen aanzet om elkaar te helpen. "Ik heb best een moeilijke tijd achter de rug en ik merk dat het heel prettig is als mensen je helpen. Het is echt niet erg om je hand uit te steken voor hulp. En nu wil ik zelf die hulp ook een beetje bieden."

Lees ook

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]