Ga naar Content

Bloemencorso overspoeld met reacties uit binnen- en buitenland: "Ongelooflijk veel zin in"

De telefoon van Esther den Hertog, bestuurslid van het Bloemencorso, staat roodgloeiend van enthousiaste reacties. Gisteren kwam eindelijk het verlossende bericht dat het bloemenfeest na twee jaar van alternatieven eindelijk weer kan doorgaan. 

Foto: Samatha Groot

Den Hertog is blij dat dit jaar het corso heel erg blij met het nieuws. "We zijn allemaal in een positieve stemming, zo ongelooflijk veel zin in", vertelt ze in de radio-uitzending Haarlem Vandaag, op Haarlem105.

Volgende week vrijdag (18 maart) vindt er voor de deelnemers van het Bloemencorso alvast een voorproefje plaats. Alle deelnemers zullen dan de wagens aan elkaar laten zien. "Dit is een mooi momentje voor de mensen die er voor zorgen dat de wagens ieder jaar rijden", zegt het bestuurslid.

Den Hertog zal zelf niet meer verrast worden, zij heeft namelijk alle wagens al gezien. "Ik kan zeggen, het wordt echt weer een heel erg mooi corso met herkenbare voorstellingen voor jong en oud", vertelt ze. 

tekst loopt door onder de foto's

Op social media is ook duidelijk te zien dat mensen uitkijken naar het Corso. "De Facebook-post schiet de pan uit", vertelt Den Hertog. Het is zelfs zo dat er internationale reacties zijn gekomen op het nieuws dat het Bloemencorso weer rijdt dit jaar. 

75ste editie

Dit jaar vindt de 75ste editie van het Bloemencorso Bollenstreek plaats, ook al is niet iedereen het hier over eens. "We hebben de afgelopen twee jaar een prachtig alternatief geregeld, waardoor we toch het 'corso-gevoel' hebben volgehouden. Als je het heel letterlijk neemt, hebben we niet 75 keer gereden, maar het is wel de 75ste editie", vertelt Den Hertog. 

Vanwege de 75ste editie zal deze editie van het Bollenstreekse corso een stukje specialer worden dan normaal. Er zullen wat programma's omheen zijn en extra's het corso ondersteunen. Ook zal er een grote verrassing in het corso rondrijden. "Over deze verrassing kan ik pas na vrijdag meer over vertellen", vertelt het bestuurslid.

De wagen van Bloemencorso Bollenstreek vertrekken op zaterdag 23 april vanuit Noordwijk richting Haarlem en zullen zondag 24 april de gehele dag te bekijken zijn in de binnenstad van Haarlem.

Lees ook

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke nieuwsredactie

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]