Ga naar Content

Geen favoriet volgens deskundige Hakon Evjen bij Bodø/Glimt - AZ

Boven de poolcirkel maakt AZ zich op voor de Europese wedstrijd tegen Bodø/Glimt. Trainer Pascal Jansen en aanvaller Hakon Evjen kijken vooruit naar de confrontatie in de achtste finale van de Conference League. "Het is fijn om weer terug te zijn", begint de Noorse aanvaller Evjen.

Evjen scoort voor AZ tegen Jablonec - Foto: Orange Pictures 75

De Noorse aanvaller speelde van 2017 tot 2019 bij Bodø/Glimt. "Ik moet zeggen dat ik deze club best wel gemist heb." Als ervaringsdeskundige weet Evjen alles van de tegenstander van AZ. Hier maakte trainer Pascal Jansen dankbaar gebruik van. "Evjen heeft mij wat details verteld. Al lijkt me dat logisch."

Kunstgras

Net als bij veel Scandinavische voetbalclubs ligt er ook in het onderkomen van Bodø/Glimt een kunstgrasmat. Tijdens de persconferentie confronteerde een journalist Jansen hiermee. "We hebben in Nederland ook ervaring met kunstgras", gaf de Alkmaarse oefenmeester als antwoord. "Ik vind het prima, maak me er niet druk over. Op ons trainingscomplex hebben we ook kunstgrasvelden."

"Beide teams verkeren in goede vorm en daarom verwacht ik een pittige wedstrijd"

AZ-speler Hakon Evjen

Reuzendoder

Door ruime een overwinning op AS Roma in de groepsfase van de Conference League en het uitschakelen van Celtic in de zestiende finale krijgt Bodø/Glimt langzaamaan de status van 'reuzendoder'. Toch is op papier AZ de favoriet. Zo is de begroting van de Alkmaarders vier keer zo veel als die van de Noren. En het Aspmyra stadion kent slechts 4.616 plekken, terwijl het AFAS Stadion ruimte biedt aan 19.500 fans. "Het zijn twee goede teams en ik denk dat er geen favoriet is", hield Evjen zich op de vlakte. "Beide teams verkeren in goede vorm en daarom verwacht ik een pittige wedstrijd."

Fredrik Midtsjø

AZ moet het tegen de Noorse landskampioen doen zonder Fredrik Midtsjø. Dat is jammer voor hem, omdat hij niet in zijn thuisland kan spelen. Ook voor zijn teamgenoten is het een flinke aderlating. "Zijn power en ervaring zijn van onschatbare waarde voor ons", vertelt Jansen tegen de aanwezige pers. "Dit is helaas de realiteit en daar moet nu een ander het op zijn manier goed gaan doen." Midtsjø raakte anderhalve week geleden tegen Feyenoord geblesseerd en moest al de duels tegen Ajax en NEC aan zich voorbij laten gaan. "Vervelende is dat hij tijdens z'n revalidatie ook nog eens ziek werd. Hij traint nu op de club en ik hoop dat hij vrijdag weer bij de groep aansluit."

De achtste finale van de Conference League Bodø/Glimt - AZ begint morgenavond om 21.00 uur.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]