Ga naar Content

Mia (5) inspireert buurtgenootjes met baksels voor Oekraïne

Zoals in veel gezinnen is de oorlog in Oekraïne ook bij de familie Geurts uit Amstelveen het gesprek van de dag. Toen dochter des huizes Mia (5) over de actie van Giro 555 hoorde, wilde ze ook iets doen. Ze besloot koekjes te bakken en te verkopen, en de opbrengst over te maken. 

Mia Geurts (5) uit Amstelveen bakt en verkoopt koekjes voor Oekraïne - Foto: Eigen foto

"Toen we vroegen wat ze wilde doen, was het: koekjes bakken en in de buurt te verkopen", aldus de vader van het kleine meisje tegen AAN! Amstelveen. Ze zijn daarna richting de supermarkt gegaan om alle ingrediënten te kopen. Daarna was het flink aan de bak in de keuken.

De wijk in

Nadat alle koekjes gebakken waren, moesten ze natuurlijk nog verkocht worden. Mia ging met haar broertje en haar vader de wijk in om de koekjes te verkopen. Dat was een flink succes, want in een dag heeft Mia 300 euro verdiend. 

Tekst gaat door onder de foto.

Mia Geurts (5) uit Amstelveen bakt en verkoopt koekjes voor Oekraïne - Foto: Eigen foto's

Inspiratie

Met haar actie heeft Mia niet alleen een mooi bedrag voor Oekraïne opgehaald, maar ook andere kinderen geïnspireerd. Inmiddels zijn meerdere kinderen uit de wijk soortgelijke acties gestart. Mia's ouders zijn trots. "Ze heeft zelf haar vriendjes gemobiliseerd. Ze is echt een kleine ondernemer!", zegt haar vader.

Lees ook

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]