Ga naar Content

Teleurstellend debuut Tijmen Snel op WK sprint, schaatser staat achtste

De WK Sprint is nog niet wat Tijmen Snel er van had verwacht. De schaatser uit Amsterdam maakt zijn debuut en staat na de eerste dag op een achtste plek. De andere Nederlanders, Thomas Krol en Kai Verbij, staan tweede en derde. 

Tijmen Snel baalde van zijn eerste dag op de WK Sprint - Foto: Pro Shots / Erik Pasman

De Amsterdammer speelde dus een bijrol vandaag. Hij werd bij de 500 meter veertiende met 35,46. Op de 1000 meter noteerde hij de zesde tijd (1.09,80). Snel kroonde zich eind januari tot Nederlands kampioen sprint, nadat Kjeld Nuis en Dai Dai N'tab. Daarmee veroverde hij ook een ticket voor de WK. 

De schaatser werd op het OKT derde op de 1500 meter. Hij mocht uiteindelijk niet naar Peking, omdat de KNSB andere schaatsers aanwees. Snel komt morgen nog in actie op de tweede serie 500 meter en de 1000 meter. 

Bij de vrouwen voert Femke Kok het algemeen klassement aan. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]