Ruime nederlaag KZ, Groen Geel en Blauw-Wit ook puntloos

Het was een slechte dag voor de Noord-Hollandse ploegen in de Korfbal League. KZ moest een ruime nederlaag slikken tegen titelkandidaat PKC. Groen Geel kon het begin aan de degradatiepoule geen vervolg geven tegen KCC. Blauw-Wit kon het Oost-Arnhem lang moeilijk maken, maar verloor ook.

Time-out KZ met trainer Tim Bakker - Foto: Orange Pictures

KZ speelde vanaf het begin een verloren wedstrijd tegen PKC. De kandidaat voor de titel in de Korfbal League stond binnen zeven minuten al met 1-7 voor. Deze voorsprong werd uitgebreid naar 4-11. Bij de rust was de marge groter: 8-16.

In de tweede helft ging PKC rustig verder met scoren en stond het na negen minuten 10-22. De zege kwam geen moment in gevaar en het eindigde in 18-28. Door de nederlaag wordt voor de Zaankanters een lastig verhaal om zich te plaatsen voor de finale van de Korfbal League.

Degradatiepoule

De andere ploeg uit de Zaanstreek, Groen Geel, verloor de tweede wedstrijd in de degradatiepoule nipt van KCC. Binnen tien minuten kwam de thuisploeg op 6-2, maar de ploeg uit Wormer knokte zich terug tot 8-8. Desondanks stond het bij de rust 10-9.

Na de rust bleef het spannend en golfde het spel op en neer van 12-12 tot 15-15. In de slotfase werd een kleine voorsprong gecreëerd door twee treffers van Demi van Oosten. Deze klap kwam Groen Geel niet meer te boven: 17-16.

Blauw-Wit

De Amsterdamse korfballers speelden ook een spannend duel, want na een kwartier stond het 5-5. Oost-Arnhem sloeg hierna een gaatje (5-9). Bij de rust stond het dan ook 8-12.

De bezoekers liepen uit naar 10-15, waarna Blauw-Wit terugkwam tot 15-17. Het bleef spannend tot aan 19-21, maar Oost-Arnhem ging met de winst aan de haal: 20-23.