Ga naar Content

Hoe storm Eunice over Noord-Holland raasde: drie doden, omgevallen bomen en kapotte daken

Nu de storm die door onze provincie raasde weer een beetje is gaan liggen, wordt de schade pas echt zichtbaar. Bomen waaiden om, dakpannen vlogen door de lucht en in de regio Amsterdam vielen drie doden door de storm. 

Storm Eunice Compilatie - NH Nieuws

In de reportage hierboven zie je hoe Noord-Holland geteisterd werd door Eunice. De storm trof de gehele provincie.  De schade aan huizen, waterproblemen, afgesloten wegen en omgewaaide zeilboten, is pijnlijk om te zien.

Met code rood, was het advies om binnen te blijven en niet de weg op te gaan. Er waren wel mensen, de zogenaamde 'stormfreaks', die de kracht van de natuur juist wilden ervaren, door juist het spektakel op te zoeken.

Over piek heen

Waar de storm gisterenmiddag rond twee uur begon, nam zij vanaf dat moment alleen maar toe. Rond middernacht besloot storm Eunice dan toch maar te gaan liggen. "Vanaf twee uur 's middags tot middernacht, daar lag wel echt het hoogtepunt van de storm. Wij kregen dan ook 310 stormgerelateerde meldingen binnen", aldus Linda Kat woordvoerster van Veiligheidsregio Noord-Holland Noord.

Na middernacht liepen de meldingen bij de veiligheidsregio weer af. In de Zaanstreek kwamen 376 stormgerelateerde meldingen binnen, aldus de veiligheidsregio aldaar. Het gaat voornamelijk om omgewaaide bomen, afgewaaide takken, dakbedekking en dakplaten die loslieten. 

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.