Ga naar Content

Werkzaamheden op de Afsluitdijk stilgelegd door storm Eunice: "Het is levensgevaarlijk"

Storm Eunice raast met windstoten tot wel 120 kilometer per uur over ons land. Dat wordt oppassen geblazen op de weg, maar ook aan zee worden de nodige maatregelen getroffen. Zo zijn de werkzaamheden aan de Afsluitdijk tot na het weekend stilgelegd.

Levvel stopt werkzaamheden Afsluitdijk tijdelijk door storm Eunice - NH Nieuws

"We hebben materieel weg moeten halen, schepen terug laten varen naar de havens en spullen vastgezet", vertelt Erik Bok, coördinator hoogwaterveiligheid van bouwconsortium Levvel. Aan de Afsluitdijk, waar tot en met 2025 werkzaamheden aan worden uitgevoerd, varen wel 90 pontonschepen en veel hijskranen, die werken aan de versteviging van de dijk.

"Als het niet veilig is moeten we het niet doen"

Erik bok, Coördinator hoogwaterveiligheid

Door de weersvoorspellingen van, eerst, storm Dudley en nu storm Eunice neemt Levvel uit voorzorg verschillende maatregelen. Met windstoten tot wel 120 kilometer per uur neemt het bedrijf de situatie erg serieus. "Als het niet veilig is, moeten we het niet doen", vertelt Erik.

Flinke windstoten

Tijdens de storm wordt in heel het land code oranje afgegeven door de zware windstoten. De gemeente Den Helder liet gisteren al weten zich voor te bereiden op de storm, door voor vandaag in de gemeente vier stormploegen in te stellen. Verwacht wordt dat storm Eunice in de gemeente Den Helder tussen 14.00 uur en 0.00 uur op zijn ergst is.

Tekst gaat verder onder de tweet.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lang weekend vrij

Levvel neemt ook het zekere voor het onzekere en legt bijna alle werkzaamheden op de Afsluitdijk neer. "Juist voor het personeel, maar ook voor de omgeving", vertelt Bok. Hij vervolgt: "Alles wat weg kan waaien, waait de A7 op en kan tegen een auto aankomen." Dat betekent voor een deel van de werknemers dus een lang weekend vrij, en dan kunnen ze maandag weer met een frisse blik beginnen.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]