Ga naar Content

Bevrijdingspop gaat dit jaar 'definitief door'

Bevrijdingspop Haarlem gaat dit jaar definitief door. Dat heeft het bestuur van de stichting dat het festival organiseert vandaag besloten. Nu de meeste coronamaatregelen worden losgelaten, denkt de organisatie dat het festival dit jaar 'als vanouds' in de Haarlemmerhout kan worden georganiseerd.

Bevrijdingspop 2019 - Foto: Haarlem105 / Erwin B. Bartman

Na twee online edities wordt het oudste bevrijdingsfestival van Nederland dit jaar weer op 5 mei georganiseerd in de Haarlemmerhout. Ook het Herdenkingsconcert op 4 mei zal dit jaar weer met publiek in de Haarlemmerhout plaatsvinden.

Voorzitter van Stichting Bevrijdingspop, Bernt Schneiders, is blij dat het festival eindelijk weer 'als vanouds' door kan gaan: “Het besluit om dit jaar weer een festival op locatie te organiseren, hebben we eenduidig en met instemmend applaus en zelfs gejuich genomen. Dit is een geweldig moment voor iedereen die bij Bevrijdingspop betrokken is. Bevrijdingsdag 2022 krijgt ongetwijfeld een extra lading nu de beperkende maatregelen van corona zijn of worden opgeheven.”

"Bevrijdingsdag krijgt ongetwijfeld een extra lading nu de beperkende coronamaatregelen zijn of worden opgeheven"

Bernt schneiders, voorzitter stichting bevrijdingspop

Tijdens het festival werken ieder jaar honderden vrijwilligers mee om het terrein op- en af te bouwen en tijdens de dag zelf om alles in goede banen te leiden. Voor komende editie zoeken ze nog vrijwilligers.

Ieder jaar trekt Bevrijdingspop zo'n 130.000 bezoekers richting Haarlem. Het is een van de oudste en grootste bevrijdingsfestivals van Nederland. 

Lees ook

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke nieuwsredactie

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]