Ga naar Content

Toekomstige statushouders Oldenhove krijgen valentijnscadeau van de buurt

Bij het voormalige wooncomplex Oldenhove in Overveen is op een bord een groot rood hart geplakt met de tekst 'Liefde is naar dezelfde bergen kijken, vanuit verschillende gezichtspunten'. 

Foto: Vincent Verheij

Met deze valentijnsboodschap willen buurtbewoners vermoedelijk hun steun betuigen voor de komst van statushouders in het wooncomplex, dat al geruime tijd leegstaat. 

Om die komst is de afgelopen weken veel gedoe ontstaan en werd er zelfs de actiegroep Het Comité Bezorgde Overveners opgezet. Die groep maakte zich voornamelijk druk om de hoeveelheid van zo'n honderdvijftig asielzoekers, die in het complex komen te wonen. 

Stemming

Binnen de politiek was er een kleine meerderheid om de statushouders in Overveen onder te brengen. Wel onder de voorwaarde dat vanaf het eerste jaar de gemeente het pand zelf beheert en dat niet over laat aan het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA).

De gemeente zal het pand tien jaar beheren. Twee derde van de ruimte is voor statushouders en een derde voor woningzoekenden. Wanneer de eerste mensen het pand zullen betreden is nog niet duidelijk. 

Vincent Verheij postte vanochtend deze foto op zijn Twitteraccount. Hij is dan ook zeer blij met dit gebaar uit de buurt. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke nieuwsredactie

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]